Peste 70 de ţări de pe cele şase continente atrag atenţia asupra riscurilor asociate cu utilizarea Internetului de către copii

0
8

Astazi, in peste 70 de tari din intreaga lume se sarbatoreste Ziua Sigurantei pe Internet, in cadrul programului Safer Internet, care are rolul educarii copiilor, profesorilor si parintilor in vederea utilizarii responsabile a Internetului.

La nivel european, cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2012, au fost lansate oficial concluziile unui nou raport al proiectului EU Kids Online, proiect coordonat de London School of Economics and Political Science (LSE).  Conform acestuia, parintii trebuie sa fie implicati activ in viata online e copiilor lor, discutand cu ei despre Internet sau chiar navigand impreuna cu ei pe Internet.

Doar 15% dintre parinti spun ca si-au schimbat atitudinea fata de utilizarea in siguranta a Internetului din cauza ca a existat ceva care l-a suparat sau deranjat pe copil in mediul online, desi aproape un sfert spun ca este ‘probabil’ (23%) sau ‘foarte probabil’ (5%) ca in urmatoarele sase luni copilul lor sa se confrunte cu probleme pe internet.

89% dintre parintii intervievati au spus ca impun copiilor reguli cu privire la posibilitatea de a divulga  online date cu caracter personal, 59% spun ca stau prin preajma cand copilul lor este pe Internet si 82% vorbesc cu copiii lor despre Internet. Aproape unul din 10 parinti este implicat doar in foarte putine dintre strategiile despre care au fost intrebati.

Sursa: SmartNews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.