Peste 250 de liceeni au învățat despre oportunități în IT și securitate online, în cadrul programului Școala Altfel, la Microsoft

0
140

București, 10 aprilie 2014:  Cu ocazia proiectului „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, Microsoft România a găzduit peste 250 de elevi de liceu. 20 de voluntari ai companiei au susținut sesiuni interactive despre experienţa de angajat, provocările vieții virtuale de zi cu zi, cu impact în viața reală, navigarea în siguranță pe internet, folosind table interactive și prezentări PowerPoint comandate de aplicații ale telefonului mobil. Elevii au apreciat conceptul tabletelor Work & Play (Lucrez și mă distrez) specific dispozitivelor cu Windows 8, prin care poate fi combinată cerința de studiu cu pasiunea pentru jocuri pe calculator. „Ne-am adaptat firesc provocărilor din Săptămâna Altfel. De peste 10 ani integrăm componentele programului Partners in Learning cu nevoia specifică de competitivitate a sistemului educațional românesc. Elevii de liceu vor să știe din timp cum să se orienteze către meserii cerute pe piața muncii. Toți vizitatorii noștri au fost interesați să afle secretul de a deveni angajați Microsoft. Au fost surprinși să afle că, în companie, avem colegi cu diverse competențe, de la apariție publică și improvizație, la negociere, vânzări sau finanțe.”, declară Sanda Foamete, Director de Strategii Educaționale, la Microsoft România.

[ot-gallery url=”http://www.elearning.ro/gallery/microsoft-scoala-altfel-2014″]

Ideea de a facilita o interacțiune între angajații companiei Microsoft și liceeni, cu scopul de a oferi perspectiva mecanismelor și dinamicii domeniului IT, a venit din partea doamnei Elena Ștefan, Inspector Școlar pentru Educație Permanentă, ISMB:Ideea a venit de la dorința multor elevi de a lucra în domeniul IT. Și cum îi poți convinge de frumusețea unei ocupații dacă nu prin interacțiunea cu specialiștii din domeniu? Fiind o săptămână cu altfel de școală, cu activități mai puțin convenționale, era firesc să profităm și să luăm cu asalt partenerii noștri tradiționali de proiecte educative.  Apreciez faptul că Microsoft și-a deschis porțile pentru elevi și sunt convinsă că vom colabora și în continuare, oferind oportunități diverse pentru tineri.”

Dincolo de această acțiune punctuală, Microsoft se angajează să continue să dedice resurse domeniului educațional și creării unui pod de competențe ale viitorului, în care tehnologia și soluțiile digitale vor permite tinerilor din întreaga lume să îşi depăşească scopurile, iar școlilor și liceelor să pregătească absolvenți cât mai performanți, ceruți de piața muncii.

Liceele prezente la Microsoft în programul „Școala Altfel”:

 Liceul Greco- Catolic „Timotei Cipariu”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Național „Ion Creangă”,  Colegiul Național „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice  „I.N. Socolescu”, Colegiul Tehnic de Material Rulant, Liceul Teoretic Bilingv „Ita Wegman”, Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Național Nicolae Iorga, din Vălenii de Munte, Liceul „Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului.

Despre Microsoft:

Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq „MSFT”) este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. Misiunea Microsoft Romania este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf, Microsoft contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.

 Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați:

Maria Pepine, PR Specialist, maria.pepine@graffitipr.ro, 0734 526 233