Peste 1500 de elevi au participat la concursul .campion 2010

0
8

Competitia sustinuta de SIVECO Romania pregateste viitorii specialisti de top din industria IT.

Cea de-a VII-a editie a competitiei .campion a atras in acest an peste 1.500 de elevi pasionati de informatica, din care 12 au fost desemnati castigatori.
 
Competitia a constat din 11 runde in care au alternat etapele de pregatire cu concursurile online. In urma rezultatelor obtinute au fost desemnati finalistii .campion 2010, care s-au intalnit recent la Bran pentru ultima runda a competitiei, care a avut loc intre 29 aprilie – 1 mai.
 
Concursul .campion este organizat si sustinut de Centrul de Excelenta SIVECO in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si reprezinta un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu din intreaga tara si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor nationale si internationale de informatica. Competitia a fost initiata si coordonata de Emanuela Cerchez si Marinel Serban, profesori la Liceul de Informatica “Grigore Moisil” din Iasi.
 
“Daruirea acestor tineri, perseverenta si seriozitatea de care au dat dovada pe parcursul a 6 luni de pregatire intensa sunt de admirat. Am fost impresionati de excelenta lor pregatire si suntem convinsi ca vor aduce Romaniei noi premii la competitiile internationale la care vor participa in acest an. Trebuie sa mentionam ca 17 dintre finalistii .campion fac parte din lotul national de informatica al Romaniei, lot din care, in urma barajelor de selectie care vor urma, vor fi selectati elevii care vor reprezenta tara noastra la Olimpiada Internationala de Informatica, la Balcaniada de Informatica si la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale”, a declarat Emanuela Cerchez, coordonatorul competitiei .campion.
 
Marele Premiu .campion 2010 a fost castigat de elevul Vlad Alexandru Gavrila din Bucuresti, care a obtinut un scor perfect in cadrul rundei finale (300 de puncte din 300) si peste 2000 de puncte pe parcursul desfasurarii programului de pregatire .campion 2010.
 
Castigatorii locului I au fost: Mihai Gheorghe, din Bucuresti (grupa mica); Budau Adrian, din Bacau (grupa mijlocie); Cosmin Tutunaru, din Mehedinti (grupa mare).
 
Premiul doi a revenit elevilor: Radu Voroneanu, Prahova, (grupa mica), Andrei Purice, din Prahova (grupa mijlocie). La grupa mare au obtinut premiul al doilea, la egalitate de puncte, elevii Alexandru Cazacu (Dolj), Andrei Antonescu (Bucuresti) si Catalin Florian Perticas (Cluj). Ocupantii locului trei au fost: Liana Tucar din Iasi (grupa mica), Serban Andrei Stan din Bucuresti (grupa mijlocie) si Andrei Misarca din Brasov (grupa mare).
 
“Acesti elevi pasionati de informatica, care sunt deja castigatori ai unor prestigoase competitii nationale sau internationale, vor deveni specialistii de top ai industriei IT . Ii felicit pe toti participantii pentru determinarea de a deveni campioni si pentru munca pe care o au depus-o pentru a ajunge aici . Suntem mandri ca avem ocazia sa sustinem aceasta competitie de elita in care de la an la an se stabilesc standarde tot mai inalte", a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, din cadrul SIVECO Romania. 
 
Despre .campion
Concursul .campion urmareste reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pietei de software. Elevii se inscriu voluntar in acest program, fiind incurajati sa-si dezvolte gandirea algoritmica, abilitatile de programare si spiritul competitiv.
 
Rundele de pregatire alterneaza cu rundele de concurs si se desfasoara online pe site-ul http://campion.edu.ro 
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.