Cursurile online eTwinning încep pe 25 ianuarie și se desfășoară gratuit pe platforma iTeach dedicată cadrelor didactice (www.iteach.ro).
În România, acţiunea eTwinning este coordonată de TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educaţie (www.tehne.ro). Peste 11.000 de cadre didactice din 5.000 de şcoli sunt deja înscrise în comunitate și s-au implicat în peste 7.000 de proiecte derulate în parteneriat cu profesori și elevi ai școlilor din toată Europa.
Prima sesiune din acest an a cursurilor online eTwinning România se va desfășura după următorul calendar:
1. Introducere în eTwinning – curs pentru începători:
Perioada de desfăşurare: 25 ianuarie – 24 februarie 2013
Înscrieri: 25 ianuarie – 10 februarie 2013
Evaluare: 11 – 24 februarie 2013
Pagina cursului: http://iteach.ro/pg/cursuri/view/24005/introducere-in-etwinning
Cursul Introducere In eTwinning se adreseaza cadrelor didactice inscrise pe portalul european www.etwinning.net, care au experienta redusa in valorificarea Actiunii eTwinning pentru activitatile didactice sau de dezvoltare profesionala. Cursul urmareste sa-i familiarizeze pe participanti cu scopurile si cu misiunea eTwinning, precum si sa le dezvolte capacitatile de baza pentru utilizarea instrumentelor oferite de acest program european.
2. eTwinning: Proiecte internaţionale de colaborare educaţională (eTwinning PICE) *
Perioada de desfăşurare: 1 martie – 5 aprilie 2013
Înscrieri: 1- 16 martie 2013
Evaluare: 25 martie – 5 aprilie 2013 (notare:6 – 19 aprilie 2013)
Pagina cursului: http://iteach.ro/pg/cursuri/view/24008/
Cursul se adreseaza cadrelor didactice inscrise pe portalul european www.etwinning.net, care au experienta semnificativa in elaborarea si desfasurarea de parteneriate cu alte scoli din Europa, in cadrul Actiunii eTwinning. Cursul cuprinde sase teme organizate astfel incat sa imbine elementele teoretice cu cele practice.
* Cadrele didactice participante trebuie să fi absolvit cursul Introducere în eTwinning.
Vă dorim mult succes!
eTwinning este o iniţiativă a Comisiei Europene, lansată în 2005 şi coordonată de European Schoolnet, cu scopul iniţial de a facilita parteneriatele între instituţii de învăţământ preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile acţiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a şcolilor din Europa, reunind până în prezent peste 190.000 de cadre didactice din peste 100.000 de şcoli.
În România, acţiunea eTwinning este coordonată de Centrul pentru Inovare în Educaţie -TEHNE (www.tehne.ro), în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei (www.ise.ro).
Peste 11.000 de cadre didactice din 5.000 de şcoli sunt înscrise în comunitate și s-au implicat în peste 7.000 de proiecte derulate în parteneriat cu profesori și elevi ai școlilor din toată Europa. Detalii suplimentare referitoare la acțiunea eTwinning în România pot fi obţinute accesând linkul www.etwinning.ro.