Netbook-urile în şcoală: un proiect pilot al Acer şi European Schoolnet arată beneficiile pentru profesori şi elevi

0
5

Peste 70% din cadrele didactice, elevii şi părinţii implicaţi în proiectul Netbook Educaţional sunt de acord că utilizarea de netbook-uri pentru activităţi şcolare are un impact pozitiv asupra motivaţiei elevilor în şcoală şi pentru învăţare. Acest rezultat este parte a evaluării finale a proiectului pilot desfăşurat de Acer şi de European Schoolnet care vizează utilizarea de netbook-uri în procesul de predare şi învăţare, implicând 8.000 de cadre didactice şi elevi din şase ţări europene.

Scopul principal al proiectului pilot Netbook Educaţional a fost de a explora modul în care introducerea de netbook-uri şi a interacţiunii 1:1 (1 elev la 1 computer), în şcoală şi în afara ei ar putea avea un impact semnificativ în predare şi învăţare. Începând cu ianuarie 2010 pana in iulie 2011, un total de 240 de clase în şase ţări europene (Franţa, Germania, Spania, Italia, Turcia şi Regatul Unit) au fost echipate cu netbook-uri.

Raportul complet: http://www.netbooks.eun.org/web/acer/blog/-/blogs/netbooks-at-school:-pilot-project-shows-benefits-for-teachers-and-students

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.