Mnemosyne – un program gratuit pentru flashcard-uri

0
332

Mnemosyne este un program gratuit care reprezintă mai mult decât o cutie de cartele clasice din lemn sau plastic: programul poate administra „flashcard-uri„, cu trei în loc de două pagini; pe lângă imagini şi formule se pot adăuga și sunete, programul putând controla automat nivelul de învăţare. De asemenea, se pot prezenta statistici privind progresele utilizatorilor. Fie că doriţi să învățați limbi străine, medicină, semne de circulaţie sau sa rețineți multe cifre, principiul flash-card este ideal pentru toate cerinţele de memorare.

Mnemosyne – numit astfel dupa zeița greacă a memoriei – este un program de învăţare bazat pe metoda clasică de cartele flash (flash cards), care pot fi uşor de reținut.

Învațarea prin flash-carduri nu a pierdut din atractivitate, repetarea conținuturilor de învățare mijlocită de carduri reprezentând  o valoroasă metodă pedagogică.
Când  se însușește o limbă străină, se pot învăţa, atât ortografia, cât şi pronunţia cu ajutorul programului Mnemosyne.

Online veți găsi peste 100 de seturi de hărţi de la alţi utilizatori. Cu toate acestea, este mai bine să personalizați propriul set de carduri. Apoi, puteți învăța cum să vă creaţi propriile carduri. Programul nu este, aşa cum am spus, fixat pe un conţinut anume. Puteţi să-l utilizaţi pentru a învăţa limbi străine, formule de matematică, chimie sau fizică, regulile de circulație, orașele importante din lume, sau orice altceva considerați ca fiind important.

Mnemosyne rulează pe Windows, Linux și computere Apple. Cu ajutorul programului auxiliar Mnemogogo, puteţi învăța mobil cu carduri pe telefoanele  cu sistem Android şi Java.

Este recomandat elevilor, studenților și tuturor celor care doresc să studieze. Programul este disponibil în limba germană şi engleză. Îl puteţi descărca gratuit de la link-ul de mai jos. Mnemosyne este sub licenţă clasică  GPL open-source.

Link: Mnemosyne – Download

Mai multe informații puteti găsi aici: http://www.mnemosyne-proj.org

O introducere în program: www.screenr.com/q6s

www.youtube.com/watch?v=nWZ2IeqMww0

Surse: computervwissen.de, cobocards.com/de/, lerninstitut.at
Sursa imaginii: http://www.theoi.com/image/Z19.1Mnemosyne.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.