Microsoft Romania oferă bani pentru dezvoltarea competenţelor tinerilor antreprenori

0
4

Microsoft a acordat granturi de 100.000 de dolari pentru dezvoltarea competentelor digitale si antreprenoriale ale tinerilor in Romania.

Microsoft Romania anunta un grant de 100.000 de dolari acordat de Microsoft Corp. organizatiilor Junior Achievement Romania, Fundatia Education for Open Society si TechSoup Romania, pentru programul „Tineri antreprenori in IT”.

Grantul acordat in Romania face parte dintr-o initiativa europeana a Microsoft, in contextul unei rate istorice a somajului in randul tinerilor (i.e. 24.8% pentru Romania, conform Eurostat). 17 organizatii nonguvernamentale din 15 tari europene vor beneficia de granturi in valoare de 2 milioane de dolari si donatii software in valoare de peste 200 de milioane de dolari pentru implementarea de programe ce conduc la formarea si dezvoltarea competentelor tinerilor.

Programul „Tineri antreprenori in IT” va fi implementat in perioada 2012-2013, va pune in valoare si va continua initiativele curente ale Microsoft si ale celor trei organizatii nonguvernamentale beneficiare. 4500 de elevi si studenti vor participa in activitati de formare si dezvoltare de competente IT si antreprenoriale si cel putin 20 de noi start-up-uri vor fi lansate in economia romaneasca.

Contextul national in care Microsoft acorda acest grant este dat de Reforma in Educatie – si atentia acordata formarii si dezvoltarii competentelor digitale si antreprenoriale, de Agenda Digitala pentru Romania 2020 – si importanta acordata incluziunii digitale, si de Declaratia de Competitivitate a Romaniei – creativitatea fiind avantajul principal al Romaniei in cursa pentru competitivitate la nivel european si global.

Cătălin Baba, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: „În cadrul parteneriatului pentru educație cu Microsoft, încurajăm studiul continuu și complementar. Lumea de azi cunoaște o dinamică fără precedent și este necesar ca tinerii să țină pasul cu progresul tehnic, specific timpului nostru. Este nevoie de cât mai mulți specialiști, posesori de competențe digitale integrate cu alte competențe native sau dobândite în perioada studiilor liceale. Opțiunile de studiu și certificare Microsoft sunt atractive pentru elevii de liceu şi absolvenți, datorită recunoașterii internationale. În plus, apreciem că șansele de integrare digitală a României, în context European cresc.”

Ronald Binkofski, Director General, Microsoft România: Acest grant este o continuare a investițiilor realizate de Microsoft în România. Echiparea tinerilor cu competențe tehnologice și antreprenoriale este o prioritate pentru Microsoft România, pentru integrarea noii generații în economia digitală și pentru valorificarea talentului creativ al României prin crearea de proprietate intelectuală”.

Programul „Tineri antreprenori în IT”:

– Circa 2000 de elevi de liceu vor participa în programele Junior Achievement România cu efect în crearea de competențe antreprenoriale practice. Experiența și rezultatele acestui program vor ajuta în recunoașterea și încurajarea competențelor antreprenoriale în sistemul educațional preuniversitar;

– Fundația EOS România va implementa programe de training și certificare de competențe digitale în 10 licee selectate, cu efect în pregătirea a 2000 de elevi; prin această inițiativă, este urmărită echivalarea competențelor digitale ale participanților în raport cu cerințele Legii Educației Naționale;

– Construind peste inițiativele Junior Achievement și EOS, TechSoup va invita studenți de elită într-un „laborator de inovație”, i.e. un program de dezvoltare accelerată. Peste 500 de studenți vor fi invitați să aplice în program, iar laboratorul va produce aproximativ 20 de start-up-uri cu produse și servicii software pentru piața internațională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.