Elevii devin tot mai violenţi din cauza jocurilor pe calculator

0
15

Copiii devin mai violenti daca sunt lasati nesupravegheati de catre parintii lor si joaca jocuri pe calculator nepotrivite, sustin profesorii.

Elevii, indiferent cat de tineri ar fi, joaca scene din jocurile pe calculator in salile de clasa si in locurile de joaca, sustine Asociatia Profesorilor si Lectorilor. S-au exprimat temeri in ceea ce priveste faptul ca acestia nu pot deosebi lumea virtuala de cea reala. De asemenea, s-a remarcat faptul ca unii copii veneau la scoala extenuati, dupa ce au jucat pana noaptea tarziu jocuri pe calculator.

Allison Sherratt, profesor in cadrul Bradford, a declarat in cadrul conferintei anuale ATL, organizata la Manchester, ca jocurile pe care le-au jucat copiii in ultimii ani au generat o crestere semnificativa a agresivitatii acestora, in general. „Cu totii ne asteptam la comportamente neasteptate din partea copiilor, insa am constatat un nivel mai mare de agresivitate in ultimul timp, fara niciun motiv special in acest sens.

Sherratt a ridicat, de asemenea, problema faptului ca tinerii au acces la jocuri pe calculator in camerele lor, fiind lipsiti de supravegherea parintilor. Aceasta a sustinut ca „obezitatea, excluderea sociala, singuratatea, viata sedentara si solitara reprezinta descrieri ale copiilor care deja au fost afectati de jocurile pe calculator. Dependenta de aceste jocuri consta in faptul ca multi copii sunt prinsi in aceste lumi fantastice, separandu-se de realitate„.

Sursa: SmartNews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.