Matematica e online

0
9

Cele mai importante probleme nerezolvate din matematica sunt acum pe net, reunite pe site-ul Aim Problem Lists, la dispozitia oricui doreste sa incerce a le da de cap. (http://aimpl.org/pl)

"Aim Problem Lists" (http://aimpl.org/pl) este un nou instrument online, realizat de American Institute of Mathematics (Aim) cu scopul de a furniza unui public cat mai larg sansa de a intra in istoria matematicii. A fost lansat cu ocazia "RH Day", a 150-a aniversare a Ipotezei lui Riemann, una dintre cele sapte probleme matematice ale mileniului, pentru a carei rezolvare Clay Mathematics Institute a pus la bataie un premiu de un milion de dolari.

"Probleme vechi au nevoie de idei noi, iar Aim Problem Lists deschide lumea matematicii unui public foarte larg", a comentat directorul Aim, Brian Conrey. Dupa cum a precizat, de multe ori trebuie sa treaca zeci sau sute de ani inainte ca o problema matematica sa-si gaseasca rezolvarea, si adeseori ideea poate veni dintr-un domeniu de cercetare complet diferit.

Pe site, fiecare problema este numerotata si dispune de o adresa web permanenta, arhivata de network-ul de la Harvard IQSS DataAverse.

Sursa: Descopera.ro
Mai multe informatii: http://www.aimath.org/news/problemlists/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.