Cum sa invatam mai usor o limba straina

0
13

Proiectul eMulticult urmareste crearea unui mediu virtual de invatare a limbilor straine bazat pe intelegerea si familiarizarea cu contextul cultural al tarii respective.

Cunoasterea a cel putin doua limbi straine dupa terminarea scolii este un deziderat tot mai sustinut la nivel european. Proiectul eMulticult, care se incadreaza in strategia pentru multilingvism aprobata de Comisia Europeana, propune o noua metoda de a invata mai usor o limba straina.
 
SIVECO Romania coordoneaza acest proiect care urmareste crearea unui mediu virtual de invatare a limbilor straine, bazat pe intelegerea si familiarizarea cu contextul cultural al tarii respective. Intregul continut educational interactiv se bazeaza pe preluarea rezultatelor cercetarilor si studiilor efectuate de parteneri, care vor fi transformate prin instrumente specifice in pachete educationale pentru diversi beneficiari (elevi, studenti, adulti, retele educationale formale sau informale).
 
Proiectul are ca scop cresterea adaptabilitatii persoanelor la cerintele spatiului intercultural, context generat in special de mobilitatea accentuata a fortei de munca si de extinderea ariei de actiune a companiilor transnationale.
 
“Produsul final al proiectului va fi un portal educational care se va baza pe un model educational dezvoltat pentru medii multiculturale. Portalul educational va cuprinde: instrumente de management al invatarii, instrumente de dezvoltare de continut digital; baze de date, mijloace de diseminare interactiva a cunoasterii, spatii virtuale colaborative pentru asigurarea schimbului informational intre cercetatori, spatii de dialog si comunicare intre toti actorii procesului de predare/invatare-instruire”, a declarat Cristian Fota, responsabil proiect, SIVECO Romania.       
 
Parteneri in proiectul eMULTICULT (contractul nr. 91068/14.09.2007) sunt Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", AltFactor, iar Autoritatea Contractanta este Centrul National de Management Programe (Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii). Proiectul are un buget total de 2.295.975 lei si se desfasoara in perioada 2007-2010.
 
                 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din proiectele informatice de anvergura din România, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresându-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atât pentru piata locala, cât si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in România si includ atât institutii publice importante, cât si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobândit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinând un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din România a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.