Marii actori ai Internetului se aliaza pentru o mai buna protectie a copiilor

0
6

Cam 30 de jucatori majori ai internet-ului s-au angajat, la initiativa Comisiei Europene, sa actioneze intr-o maniera concertata pentru o mai buna protectie a copiilor pe internet, a anuntat Comisia Europeana.

Printre cele 26 intreprinderi participante la aceasta initiativa figureaza Apple, DailyMotion, Facebook, Google, Microsoft, companii de telefonie ca Vodafone, Orange, RIM, Vivendi, uriasul jocurilor vidéo Nintendo sau grupurile media Mediaset si RTL. Ei au publicat o declaratie de intentie comuna, promitind sa actioneze pe baza de voluntariat.

Ei se angajeaza mai ales sa furnizeze pirghiile pentru identificarea si raportarea oricarui pericol pentru minori si sa adapteze la virsta utilizatorilor parametrii care permit mai mult sau mai putin difuzarea datelor private.

Declaratia de intentie cuprinde indicatori de performanta in fiecare din cele 5 domenii de actiune.

Comisia aminteste ca in Europa copiii utilizeaza internetul incepind cu virsta de 7 ani in medie, si ca 38% dintre cei cu virsta cuprinsa intre 9-12 ani care navigheaza pe net fac aceasta de pe un dispozitiv mobil, in timp ce 26% o fac de pe o consola de jocuri.

Articol complet: http://www.casa-ecomert.ro/copii-si-internet-s65.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.