LIVRESQ este prima soluție românească de eLearning conectată la ClasaViitorului.ro, platformă recomandată de Ministerul Educației și Cercetării

0
51

 

 

București, 07 Aprilie 2020

Criza cu care ne confruntăm a arătat o slăbiciune veche a sistemului educațional – adaptarea incompletă a procesului de predare la utilizarea instrumentelor digitale.

Ascendia și Edu Apps încep un parteneriat strategic prin care își unesc forțele pentru a oferi împreună sprijinul necesar profesorilor din România pentru digitalizarea procesului de predare.

Ministerului Educației și Cercetării recomandă, ca soluție pentru continuarea predării în online, înregistrarea gratuită a școlilor pe platforma ClasaViitorului.ro, dezvoltată de Edu Apps, soluție pusă la dispoziția oricărei instituții educaționale de către Edu Apps de ani de zile. Aceasta facilitează accesul la licențele oferite gratuit pentru educație de către giganții tehnologici Google și Microsoft.

Ascendia este de astăzi alături de aceste nume prin LIVRESQ, soluție pe care o pune la dispoziție în mod gratuit profesorilor din România.

LIVRESQ (www.livresq.com) este un editor de resurse educaționale în format digital. Acesta facilitează crearea de lecții interactive, ce conțin texte, galerii de poze, animatii, audio, video, quiz-uri și alte elemente, fără a fi necesare cunoștințe de programare.

Lecțiile rezultate din LIVRESQ pot fi descărcate pentru a fi folosite offline sau pot fi partajate pe internet foarte ușor prin Biblioteca LIVRESQ, copiii putând avea acces la ele de pe orice tip de dispozitiv smart (telefon, tabletă, PC). De asemenea, pachetele de lecții sunt compatibile cu soluțiile de tip Learning Management System, respectând SCORM, standardul consacrat în eLearning la nivel internațional.

Suntem încântați că Ascendia, una dintre cele mai importante companii ce dezvoltă soluții de eLearning din România, a venit către noi și putem astfel, împreună, să oferim o soluție eLearning completă cadrelor didactice. Practic, pachetul de soluții oferit gratuit de Edu Apps, prin ClasaViitorului.ro, acum este întregit cu LIVRESQ, o unealtă indispensabilă pentru digitalizarea lecțiilor.”, declară Ștefan Apăteanu, CEO Edu Apps.

Ca urmare a feedback-ului foarte bun primit de la comunitatea profesorală, LIVRESQ este recomandat de Ministerul Educației și Cercetării să facă parte din soluțiile de eLearning pentru care se fac oficial instruiri online pentru cadrele didactice din România.

Considerăm că este de datoria noastră să ajutăm cadrele didactice din România să creeze conținut educațional de calitate, folosind unelte de calitate. ClasaViitorului.ro este o soluție care oferă acces la astfel de unelte și LIVRESQ este singura soluție românească de construcție de cursuri eLearning și resurse digitale interactive care satisface rigorile internaționale în ceea ce privește editoarele de materiale educaționale în format digital. Este un parteneriat firesc, menit să susțină învățământul românesc.”, declară Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia.

Toți profesorii care au conturi de email înregistrate prin intermediul ClasaViitorului.ro pot crea un cont în LIVRESQ (www.livresq.com) și beneficiază de o licență de folosire gratuită de 1 an, cu posibilitate de prelungire în fiecare an. Cadrele didactice ce nu sunt încă în sistemul precizat pot aplica pentru licență gratuită LIVRESQ folosind formularul disponibil la secțiunea “Academic” a portalului sau pot cere reprezentanților școlii înscrierea în ClasaViitorului.ro.

Edu Apps S.R.L. este partener autorizat Google și Microsoft și gestionează proiecte implementate în peste 1700 de instituții educaționale din România. Licența gratuită G Suite for Education, dar și licența gratuită Office 365 A1 pot fi activate gratuit la www.clasaviitorului.ro pentru orice instituție educațională. Contul de utilizator generat prin intermediul acestei platforme poate fi folosit la autentificarea în platforme educaționale dezvoltate de terți, atâta timp cât aceștia au implementat autentificarea cu contul de Google sau Microsoft.

Ascendia S.A. este prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori București (simbol de tranzacționare ASC), cu o experiență de peste 13 ani în crearea de soluții pentru eLearning – cursuri în format digital și platforme de tip Learning Management System. Este cunoscută pentru platforma de invățare pentru companii CoffeeLMS și pentru editorul de cursuri eLearning LIVRESQ.