Lansarea programului Intel Teach în România

  0
  4

  Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Intel Corporation au semnat pe 11 ianuarie un protocol de cooperare pentru lansarea programului Intel® Teach în România, program care are ca obiectiv ridicarea nivelului educaţiei şcolare primare şi secundare prin formarea profesorilor pentru utilizarea computerului în activităţile de instruire.

  Programul Intel® Teach este destinat profesorilor şi are ca obiectiv ridicarea nivelul educaţiei şcolare primare şi secundare, prin utilizarea computerelor în activităţile de studiu şi pregătire.  Profesorii vor fi instruiţi cu privire la modalităţile prin care pot include noile tehnologii în programa şcolară şi prin care pot utiliza Internetul, aplicaţiile şi instrumentele de design web pentru a susţine gândirea şi creativitatea elevilor.

  Programul Intel Teach este un program educaţional global, care îi ajută pe educatorii din întreaga lume să-şi dezvolte abilităţile de predare, prin intermediul utilizării eficiente a tehnologiei. Programul este parte a iniţiativei Intel® Education. Intel a conceput acest demers ca un efort susţinut,  în cooperare cu educatori şi lideri de guverne din întreaga lume, pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească pentru provocările viitorului.  Intel Education este o parte esenţială a programului Intel World Ahead.

  Patru milioane de profesori din 33 de ţări au beneficiat de acest program până în prezent.
  "Noile tehnologii schimbă lumea în care trăim. Educaţia de calitate superioară este necesară pentru succesul fiecărui individ pe piaţa muncii, dar şi pentru succesul economiei ca întreg, într-un mediu globalizat şi extrem de competitiv. Consider această iniţiativă binevenită şi sper că un număr mare de profesori vor profita de această oportunitate pentru a-şi completa aptitudinile de instruire cu ajutorul tehnologiei informaţiei," a afirmat domnul Mihail Hărdău, ministrul educaţiei şi cercetării.

  Pe parcursul următorilor trei ani, peste 60.000 de profesori vor fi incluşi în acest program de instruire. Examinarea şi certificarea oficială vor încheia sesiunea de pregătire. Pe parcursul instruirii, profesorii vor avea la dispoziţie programe cu ajutorul cărora vor putea:

  • dezvolta proiecte îmbunătăţite cu ajutorul tehnologiei, care să susţină abilităţile de învăţare ale elevilor;
  • utiliza computerul şi aplicaţiile Internet ca instrumente de cercetare, comunicare şi dezvoltare a creativităţii;
  • învăţa cum să alinieze programa şcolară la standardele moderne şi cum să utilizeze instrumentele IT pentru a putea evalua mai bine activitatea elevilor.

  Lansarea programului Intel Teach este parte integrantă a efortului Intel de susţinere a educaţiei în România. Ca parte a acestui demers, Intel a donat echipamente informatice către numeroase universităţi din ţară, permiţând astfel studenţilor şi profesorilor acces în bandă largă la Internet, a oferit dotări pentru laboaratoare de cercetare şi a lansat programul Student Express. Student Express facilitează achiziţionarea de către studenţi a notebook-urilor la preţuri avantajoase, prin partenerii Intel înscrişi în program.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.