Învăţământ la distanţă de pe iPad la universităţile britanice

0
12

Popularitatea smartphone-urilor este în continuă creştere , motiv pentru care universităţile doresc să răspundă cererii studenţilor de a accesa lecţiile predate prin intermediul noilor gadget-uri.

Măsura nu este oferită de toate universităţile britanice, dar la Leicester, spre exemplu, aceasta a fost implementată în urmă cu câteva luni, iar studenţii sunt foarte mulţumiţi şi până acum nu s-a pierdut niciun iPad.

Studenţii au posibilitatea de a citi online cursurile şi totodată să între în contact cu profesorii.

Universitatea Deschisă (Open University – OU) a lansat deja o aplicaţie numită “OU Anywhere“, pe care studenţii o pot folosi să descarce materialele nu numai pe tablet cât şi pe telefon. OU intenţioneză să extindă proiectul, astfel studenţii vor putea să îşi sune tutorii, să le adreseze întrebări, să îsi publice însemnările, să vadă căţi studenţi conectaţi citesc acelaşi material, ca mai apoi să pornească o conversaţie pe această temă.

Pe de altă parte, specialiştii de la Universitatea din Leicester sunt de părere că telefonul mobil poate fi folosit pentru a învăţa materiale nu foarte mari şi într-un timp relativ scurt. Cu toate acestea se vehiculează că acest mod de a reţine informaţia este mai eficient decât cinci ore de studiu superficial în weekend.

Sursa: The Guardian, via EduNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.