Intel iese din proiectul OLPC

  0
  8

  Controversatul proiect One Laptop Per Child (Un laptop pentru fiecare copil), care îşi propune să le ofere copiilor din ţările în curs de dezvoltare laptopuri de 100 de dolari, a pierdut un partener.

  Deşi dispozitivele vândute în acest moment către Libia, Brazilia, Argentina şi Tailanda se bazează pe procesoare AMD, OLPC se afla în discuţii pentru a realiza pe viitor o versiune cu procesoare Intel.

  Intel a spus că iniţiatorul programului OLPC, Nicholas Negroponte, a pus presiune asupra companiei pentru a înceta vânzarea laptopului Classmate – un sistem destinat aceleiaşi pieţe ca şi laptopul XO din cadrul programului OLPC. Intel şi-a regândit poziţia după ce a refuzat această solicitare.

  Intel a confirmat că a ieşit din acest proiect, dar a refuzat să ofere detalii. Preşedintele OLPC, Walter Bender, a spus că nu este vorba numai despre laptopurile Classmate. El a precizat că relaţiile s-au rupt din cauza "lipsei complete de cooperare a celor de la Intel", potrivit celor de la IDG. El a acuzat Intel că tratează proiectul ca pe o oportunitate de a obţine o nouă piaţă.

  Intel s-a alăturat proiectului în iulie 2007, iar până atunci relaţiile dintre cele două părţi au fost foarte reci. În mai 2007, Negroponte a spus că Intel ar trebui să se ruşineze de faptul că vinde Classmate la un preţ mai mic decât cel de producţie, numai pentru a submina proiectul OLPC.

  OLPC s-a străduit să controleze preţul total al produsului, care se apropie acum de 200 de dolari. (Sursa: The Register – http://www.theregister.co.uk/)

  Alte articole pe această temă:
  Laptopul de 100 $ costă, de fapt, 200 $
  Tehnologie: Război incorect – Computer educaţional
  Mihaela Preda: Un laptop pentru fiecare elev

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.