Grupul INSEEC se lanseaza pe piata europeana de elearning

0
7

Grupul francez INSEEC intenționează să se sprijine pe expertiza americană a Career Education Corporation (CEC) pentru a crea o platformă europeană dedicată educației online. Din 2012, studenții programului Executive MBA de la International University of Monaco (IUM face parte din grupul INSEEC) vor beneficia de aceste noi tehnologii.  

Membru al grupului american Career Education Corporation care, cu 47.000 studenți înscriși, se clasează printre primii trei operatori mondiali de educație online, grupul INSEEC dorește să utilizeze această experiență și să se lanseze în crearea de programe online în cadrul diferitelor școli membre.

 

« Astăzi avem suficientă experiență pentru a constata că e-learning-ul este la fel de eficient ca învățământul tradițional, mai ales atunci când combină sesiunile față în față cu module online » explică Isabelle Pomerol, Director Plan și Operațiuni în cadrul grupului INSEEC.

 

Mai mulți studenți ai grupului INSEEC au testat vara trecută cursuri online de finanțe și de marketing propuse de CEC (AIU Online). Această experiență li s-a părut foarte pozitivă: au apreciat interactivitatea, bogăția bibliotecii virtuale care este accesibilă în permanență, și tutoring-ul online.

 

« Dincolo de performanțele tehnologice, suntem convinși că eficiența e-learning-ului depinde foarte mult de calitatea conținuturilor (mai ales de pertinența obiectivelor didactice care au fost definite și de nivelul academic al profesorului care editează conținutul), a serviciilor asociate (în mod special tutoring-ul) și de accesul inteligent la informație », subliniază Isabelle Pomerol.

 

Plecând de la această constatare, din 2012 grupul INSEEC va permite studenților înscriși în cadrul programului Executive MBA al IUM să beneficieze de funcționalitățile oferite de platforma de e-learning de ultimă generație a CEC. Ei vor putea studia la distanță module elaborate de către profesorii de la IUM în colaborare cu echipele de ingineri americani.  Pentru Antonella Patras, noul decan al IUM,  « faptul de a combina excelența academică a IUM cu savoir-faire-ul designerilor multimedia ai CEC ne permite să facem un mare pas înainte față de ceea ce utilizăm la ora actuală în cadrul învățămîntului la distanță.  »

 

Alte școli ale grupului INSEEC își vor îmbogăți cu timpul programele cu module specifice și vor propune în paralel studii on-line. Pe termen scurt, vor beneficia de această platformă e-learning specializările în care grupul posedă o expertiză importantă: Luxury Business, afaceri internaționale, retail, vin…

 

 

Contact relații cu presa –  Agenția Noir sur Blanc:

Mihaela Fiordean – Tel. +33 (0)1 41 43 72 75 / E-mail: mfiordean@noirsurblanc.com

 

Despre INSEEC

Având 35 ani de existență, Grupul INSEEC Group oferă în prezent o largă gamă de programe în domeniile managementului, comunicării și sănătății. Cele 8 școli membre sunt amplasate în 5 orașe din Franța, Marea Britanie și Principatul Monaco: Paris, Bordeaux, Lyon, Londra și Monaco. Grupul independent INSEEC, având un corp profesoral înalt calificat, 10 000 de studenți și o puternică rețea de absolvenți și de întreprinderi partenere în întreaga lume, a devenit un actor singular și major în peisajul învăţământului superior francez. Pentru mai multe informații : www.groupeinseec.com .

 

Despre International University of Monaco

International University of Monaco (IUM) pregătește lideri și întreprinzători de succes și responsabili. IUM este singura universitate de pe riviera franceză care oferă programe de educație în afaceri predate în întregime în limba engleză. Cu 60 de naționalități reprezentate în rândul studenților și a corpului profesoral, IUM este prima instituție de învățământ superior din Principatul Monaco. În aprilie 2010, IUM  a integrat grupul INSEEC. Pentru mai multe informații : www.monaco.edu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.