GREPIT editia a III-a: Educatie libera, bazata pe imaginatie

0
19

Grupul Elevilor Pasionaţi de IT (GREP-IT) organizează, în perioada 10-13 septembrie a.c., la Botoşani, cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Creaţie şi Dezvoltare IT , primul concurs organizat în totalitate de tineri, pentru tineri, fără implicarea vreunui cadru didactic sau a vreunei instituţii de învăţământ. Concursul reprezintă o oportunitate de învăţare şi de schimb de experienţă pentru elevii pasionaţi de IT, fiind o iniţiativă sprijinită de Intel Education România şi de Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.GREPIT a luat naştere pe 16 august 2007, în urma unei conferinţe despre web design. Conferinţa a avut ca participanţi elevi din diferite licee botoşănene, premianţi la diferite concursuri de informatică şi cu o pasiune comună pentru domeniul IT. Misiunea principală a grupului GREPIT este de a realiza comunităţi de practică, susţinute de întâlniri periodice faţă-în-faţă, pentru a sprijini elevi din şcoli şi licee în parcursul lor de formare de excelenţă în domeniul IT.

Ediţia GREPIT 2007 a constituit startul efectiv al proiectului şi a constat într-un concurs de informatică aplicată care s-a desfăşurat la nivel local. Ideea a fost ‘îmbrăţişată’ de foarte multe echipe de elevi din afara judeţului Botoşani, concursul fiind transformat încă de la prima ediţie într-un eveniment naţional, cu 34 de participanţi din 6 judeţe.
Proiectul a continuat cu o nouă ediţie, cea din martie a.c. şi a avut participanţi din peste 17 judeţe, reunind aproximativ 63 de elevi ciclul liceal,cât şi cel gimnazial.

Pentru ediţia din septembrie au fost anunţate cinci categorii competiţionale:

– Design şi dezvoltare web (Aplicatii web, Siteuri, Pagini Web);
– Software utilitar (Aplicaţii pentru Unix şi Windows);
– Software educaţional (Lecţii pentru Şcoli şi Licee, Simulări);
– Tehnologii mobile (Aplicaţii pentru dispozitive mobile);
– Media (Galerie foto şi film de scurt metraj).

GREPIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor elevilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI. Competenţele pentru Societatea Informaţională îşi găsesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicaţiile dezvoltate de către participanţi pot constitui startul pentru progresele semnificative în domeniul IT din următorul deceniu.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul www.grepit.info .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.