Expozitia virtuala „Scoala mea”

0
8

S-ar crede că o platformă educaţională nu poate găzdui expoziţii sau alte astfel de evenimente din sfera culturii. Ei bine, Moodle România ne-a oferit ocazia şi şansa de a expune lucrări de artă vizuală într-o manieră inedită de data aceasta, şi anume în mod virtual.

Astfel, în data de 8 iunie 2011 a avut loc vernisajul expoziţiei  cu tema “Şcoala mea”, expoziţie care a cuprins mai multe lucrari ale elevilor de la două  licee din ţară, şi anume Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova şi Colegiul Naţional Ferdinand I din Bacău.

Expoziţia  cuprinde o serie de lucrări de pictură şi fotografie. Profesorii îndrumători ai elevilor sunt:

–        De la Liceul de Artă “Marin Sorescu”  Craiova:  Grecu Daniela (prof. informatică), Mărgelu Lidia (prof. arte vizuale), Cleoantă Alexandra (prof. arte vizuale) şi Dincă Monica (prof. arte vizuale)

–        De la Colegiul Naţional Ferdinand I Bacău: prof. Liliana Ursache (prof. informatică)

Expoziţia a condus la stimularea creativităţii elevilor prin realizarea materialelor, folosind diferite tehnici de lucru, precum şi la identificarea şi cultivarea gustului pentru frumos, a sensibilităţii estetice.

Evenimentul organizat de Moodle România  promovează astfel educaţia estetică în şcoală prin diverse forme de exprimare. Un factor important al evenimentului a constat în familiarizarea elevilor şi profesorilor de alte discipline privind facilităţile oferite de platforma  Moodle.

Articol scris de Prof. Grecu Daniela de la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.