Elevii din 20 de licee din Republica Moldova folosesc solutia de eLearning AeL dezvoltata de SIVECO Romania

0
10

In cadrul proiectului pilot au fost instruiti 80 de profesori care au la dispozitie in procesul didactic 150 de lectii interactive pentru 4 discipline scolare.

Noul an scolar aduce noutati pentru elevii din 20 de licee din Republica Moldova, care beneficiaza acum de platforma eLearning AeL si de continut educational interactiv pentru 150 de lectii, la patru materii scolare.
 
Reprezentantii SIVECO Romania au participat la evenimentul de deschidere al noului an scolar din Republica Moldova, unde a fost sustinuta o lectie de biologie la Liceul teoretic Spiru Haret, in prezenta Ministrului Educatiei Leonid Bujor, al Vice-ministrului Educatiei, Tatiana Poting, si al altor oficialitati din Guvernul Republicii Moldova.
 
Evenimentul marcheaza cu succes finalizarea activitatilor propuse in cadrul Acordului de Colaborare intre Ministerul Educatiei si SIVECO Romania, semnat la 4 august 2010, privind accelerarea procesului de Informatizare a invatamantului preuniversitar.
 
In cadrul proiectului care se desfasoara in anul scolar 2010-2011 au fost incluse 20 de licee din 15 raioane (Cahul, Causeni, Cimislia, Criuleni, Drochia, Falesti, Glodeni, Hincesti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Straseni, Telenesti si Ungheni), precum si din municipiile Chisinau si Balti.
 
Ministrul Leonid Bujor a apreciat munca depusa la desfasurarea lectiei deschise, atat de profesori, cat si de elevi, si a mentionat ca acest pilot este deosebit de util. „Dupa finalizarea anului curent de studii, vom decide posibilitatea extinderii proiectului intr-un program national, care va include toate liceele din tara”, a declarat ministrul.
 
Proiectul pilot a inclus implementarea noilor tehnologii in educatie prin stabilirea unei platforme electronice, asigurarea de soft educational prin realizarea a 150 de lectii asistate de calculator pentru disciplinele matematica, fizica, biologie si chimie, atat in limba romana, cat si in limba rusa, instruirea profesorilor, cresterea nivelului de dotare a liceelor cu echipamente informatice.
 
“Formatorii SIVECO Romania au finalizat cu succes instruirea celor 80 de profesori in utilizarea AeL, cate 4 cadre didactice din fiecare liceu participant in pilot. Formarea profesorilor a avut loc la Centrul de Tehnologii Informationale si Comunicationale in Educatie. Lectiile AeL ofera profesorului flexibilitate si reprezinta o unealta exceptionala care promoveaza abordarea centrata pe student. Lectiile electronice au un design atractiv si sunt usor de utilizat, contin animatii, experimente si simulari virtuale, ce contribuie in mod semnificativ la intelegerea conceptelor si a fenomenelor prezentate”, a declarat Viorel Jigman, coordonator de proiect din partea SIVECO Romania.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, realizand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si anvergura.
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.).
 
SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for The Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Știinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment. Proiectele de eLearning si eAgriculture ale companiei sunt considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. 
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.