De la ce varsta poti obtine performante in utilizarea calculatorului?

  0
  2

  Raspunsul ar putea sa surprinda: Inca din clasa intai! Au dovedit-o participantii la concursul Danubius INFOKIDS organizat la Galati in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.Danubius INFOKIDS i-a strans laolalta pe cei mai mici dintre informaticieni, elevi in clasele I – V din mai multe orase ale tarii. Concursul a ajuns deja la a patra editie datorita popularitatii de care se bucura in randul elevilor si al cadrelor didactice, dar si activitatii sustinute a organizatorilor – Scoala Nr. 13, "Stefan cel Mare" si Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Galati.

  Cei mici s-au intrecut la trei sectiuni: Grafica tematica, Crearea povestilor si Prezentari PowerPoint. Cu ajutorul calculatorului si cu multa imaginatie, povestile capata culoare, iar pensula se transforma in cursor. Calitatea lucrarilor a pus juriul la grea incercare, creativitatea micilor competitori si nivelul foarte bun de cunostinte in utilizarea calculatorului facand dificila departajarea concurentilor.

  La Galati, au fost prezenti 450 de elevi priceputi in utilizarea calculatorului, cadre didactice entuziaste, teme de concurs interesante si un sponsor pe masura – eduCreativ, suita de lectii multimedia pentru ciclul primar dezvoltata de AltFactor si SIVECO Romania.

  eduCreativ a venit in intampinarea organizatorilor, sustinand Danubius INFOKIDS alaturi de alti sposori locali.

  Cei mai buni dintre micii informaticieni au fost premiati cu produse eduCreativ, lectiile care propun un nou mod de a invata, folosind calculatorul pentru a face lectiile mai atractive, mai accesibile. Potrivirea este perfecta: o marca de referinta in domeniul instruirii asistate de calculator, promotoare a inovatiei in educatie, prezenta in mijlocul celor care descopera de la o varsta frageda oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi.

  „Este extraordinar sa vedem copii care au inteles ca un computer este mai mult decat o simpla jucarie si se folosesc de el pentru a obtine perfomante intr-un domeniu de mare perspectiva. Ne-am bucura daca peste ani vom descoperi ca eduCreativ i-a inspirat pe prichindeii pe care i-am premiat astazi sa lucreze, la randul lor, in domeniul software-ului educational”, a declarat dl Adrian Comanescu, Director General al AltFactor.

  In fapt, lectiile interactive eduCreativ sunt deja cunoscute de multi dintre piticii impatimiti de calculator prezenti la Galati, iar cei mici au fost incantati sa regaseasca aventurile captivante si pline de invataminte ale eroilor eduCreativ.

  Grafica, povestea, animatiile si aplicatiile interactive transforma fiecare lectie intr-o experienta noua si utila, care ii implica si ii atrage pe cei mici. Salvand Matematica, infruntandu-l pe vicleanul pirat Clinci, facand vraji impreuna cu Dex, motanul magician, cei mici invata mai usor.

  Aventura ascunde insa un demers pedagogic eficient si modern, menit sa asigure ca, la finalul fiecarei aventuri, micii exploratori si-au insusit cunostintele de Matematica, Limba Romana sau Cunoasterea Mediului.

  Participantii la Danubius INFOKIDS au demonstrat inca o data ca oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi sunt nelimitate.  Aceasta este si abordarea pe care eduCreativ o promoveaza in educatie, punand aceste oportunitati la dispozitia elevilor si a cadrelor didactice prin intermediul lectiilor interactive.

  Mai multe informatii despre suita eduCreativ si versiuni demonstrative ale lectiilor pot fi gasite la adresa www.educreativ.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.