Educaţie muzicală online

  0
  13

  Care este viitorul orelor de educaţie muzicală? Vă propunem un site care conţine principalele date biografice precum şi câteva audiţii muzicale ale unor mari compozitori din diverse perioade de evoluţie ale ştiinţei şi artei muzicale.

  Site-ul este disponibil la adresa http://www.instrumentemuzicale.bro.ro/compozitori_auditii.html şi conţine principalele date biografice precum şi câteva audiţii muzicale ale unor mari compozitori din diverse perioade de evoluţie ale ştiinţei şi artei muzicale.

  Acesta a fost creat din dorinţa de diversificarea a demersului didactic, prin mijlocirea PC-ului, în cadrul orelor de istoria muzicii şi la orele de audiţie muzicală, la nivelul ciclului inferior şi superior al gimnaziului.

  Site-ul se constituie ca o valoroasă componentă a actului didactic, prin intersectarea metodelor şi principiilor clasice de educaţie muzicală, reuşind să se asigure parcurgerea unor momente importante din lecţiile la care se va utiliza, în acelaşi timp asigurând şi feedback-ul, prin mijlocirea textului, sunetului şi a imaginilor.

  Nu în ultimul rând, site-ul se adresează tuturor iubitorilor de muzică.

  Desigur, acest site reprezintă un început, o încercare de introducere a PC-ului în cadrul orelor de educaţie muzicală, care nu trebuie să marcheze fundamental studierea artei sunetelor, ci demonstrează că, acolo unde este posibil, calculatorul poate suplini cu succes omul. Urmează ca proiectul să fie diversificat şi să abordeze şi aspecte din teoria muzicii.

  Vizitaţi http://www.instrumentemuzicale.bro.ro/compozitori_auditii.html pentru o incursiune online în lumea muzicii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.