Cum pot fi utilizate sistemele informatice pentru eficientizarea invatarii

Data:

Proiectul SEFIN ofera elevilor posibilitatea obtinerii de performante scolare in propriul lor ritm de invatare.

Solutiile educationale inteligente vin in sprijinul elevilor din invatamantul secundar superior. Proiectul SEFIN – realizat de Universitatea din Bucuresti (coordonator), SIVECO Romania si TEHNE Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie – promoveaza in practica educationala curenta sisteme educationale informatice inteligente, in scopul cresterii impactului instruirii asistate de calculator asupra realizarii obiectivelor curriculare.
 
Grupul tinta al proiectului il constituie elevii din invatamantul secundar superior (clasele de liceu XI, XII, XIII).
 
La ora actuala, scolile dispun de o dotare TIC medie, iar utilizarea functiilor de baza ale calculatorului reprezinta deja o practica bine incetatenita. De aceea a fost necesara dezvoltarea unor aplicatii interactive inteligente de instruire care sa ajute elevii sa obtina performante scolare satisfacatoare in propriul lor ritm de invatare.
 
Activitatile principale ale proiectului constau in realizarea unor anchete in scolile selectate, dezvoltarea de pachete informatizate de invatare, testarea aplicatiilor de invatare si adaptarea acestora.
 
“Rezultatele proiectului pot constitui o premisa importanta pentru dezvoltare sociala durabila, prin cresterea eficientei sistemului de invatamant”, a declarat Cristian Fota, responsabil proiect in cadrul SIVECO Romania.
 
Autoritatea Contractanta este CNMP – Centrul National de Management Programe (Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Romania), avand contractul 12-127 / 01.10.2008.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, realizand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si anvergura
 
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment. Proiectele de eLearning si eAgriculture ale companiei sunt considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.

Anca Crahmaliuc
Anca Crahmaliuc
Despre SIVECO Romania SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente. Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati. Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare. Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante. De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...