Competitia Urmasii lui Mosil si-a desemnat castigatorii

0
8

Viitorii profesionisti din domeniul IT&C au participat la concursul de informatica de la Iasi

In perioada 19 – 21 martie, la Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi s-a desfasurat Concursul National de Informatica "Urmasii lui Moisil", eveniment sustinut de SIVECO Romania.
 
Competitia, aflata la cea de-a X-a editie, se adreseaza liceenilor participanti la etapa nationala a olimpiadei de informatica. La editia din acest an s-au inscris elevi din 28 de judete si din Republica Moldova.
 
Trofeul "Urmasul lui Moisil" 2010 a fost castigat de Cosmin Tutunaru din judetul Mehedinti, care a reusit o performanta exceptionala, obtinand punctajul maxim posibil (200 de puncte din 200). Premiul I a revenit elevilor Simiuc Antoanela (Iasi), Ristache Dragos-Marian (Mures), Vicol Sergiu (Iasi), Tutunaru Cosmin (Mehedinti), premiul al II-lea a fost castigat de Mateescu Maria (Iasi), Calancea Mihai (Suceava), Cazacu Alexandru (Dolj), Nicodei Groper Eduard (Vrancea), Cretu Iulian (Suceava), iar premiul al III-lea a fost obtinut de Popescu Silviu-Emil (Bucuresti), Tamas Iulia (Prahova) si Mathe Bogdan (Mures).
 
"Editia din acest an, o editie aniversara, a stat sub semnul performantei. Am fost impresionati atat de pregatirea excelenta, cat si de creativitatea concurentilor, deci ii putem considera pe toti adevarati urmasi ai lui Moisil. O dovada in plus ca atat .campion, cat si arhiva educationala .campion reprezinta doua instrumente de pregatire foarte eficace si ca elevii, indrumati de profesorii lor, le utilizeaza cu succes", a declarat Emanuela Cerchez, profesoara de matematica la Liceul „Grigore Moisil” din Iasi.
 
Proba pentru Concursul National de Informatica "Urmasii lui Moisil" 2010 a constat din problemele de la runda a XI-a din cadrul programului de pregatire de performanta in informatica .campion 2010.
 
In urma centralizarii rezultatelor obtinute dupa 11 runde, primii elevi calificati de la fiecare grupa vor fi invitati de SIVECO Romania sa participe la finala .campion care se va desfasura in perioada 30 aprilie – 2 mai 2010. Finala .campion le ofera elevilor posibilitatea de a se cunoaste, de a concura in conditii reale si de a le fi recunoscuta valoarea in cadrul evenimentului de decernare a premiilor.
 
"Ne bucura sa vedem cum an de an tineri atrasi de informatica participa in competitii care le dezvolta cunostintele si care sunt in acelasi timp o rampa de lansare intr-un domeniu in care se poate face performanta la cel mai inalt nivel. SIVECO Romania sprijina orice initiativa care ii ajuta pe elevi sa ajunga specialisti in domeniul IT&C”, a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, in cadrul SIVECO Romania.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de peste 1.300 de beneficiari din tari de pe 4 continente, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.