Coffee LMS, platforma de eLearning dezvoltată de Ascendia

0
12
Învățarea online este din ce în ce mai populară în ziua de azi. Multe școli, universități și companii aleg să predea cursurile online deoarece platformele de eLearning prezintă mai multe avantaje decât opțiunile clasice. Însă alegerea unei platformei de eLearning poate fi dificilă din cauza multitudinii de alternative care există pe piață.

Coffee LMS este o platformă de eLearning destinată companiilor care vor să-și instruiască angajații utilizând instrumente moderne. Sistemul a fost construit cu scopul de a crea o soluție eficientă și ușor de utilizat pentru a satisface nevoile utilizatorului și așteptările cu privire la educația online.

Principalul avantaj al Coffee LMS (Learning Management System) față de celelalte platforme de eLearning care există pe piață este faptul că nu se concentrează pe procesul de învățare în sine, ci pe nevoile utilizatorilor. Asta înseamnă că utilizatorul poate învăța în ritmul lui, fără a fi presat de timp sau de companie. De asemenea, platforma poate fi configurată strict pe nevoile utilizatorilor sau ale companiei, ceea ce înseamnă că orice companie, indiferent de industria sau domeniul în care activează, o poate folosi.

Fiind focalizată pe utilizator, această platformă are multe opțiuni și instrumente care au ca obiect principal îndeplinirea sarcinilor și înaintarea în procesul de învățare. Acest lucru înseamnă că sistemul de notificare și cel de comunicare este conceput în așa fel încât să semene cu cel folosit pe diferite platforme de social media pentru a fi ușor de înțeles și de folosit. Coffee LMS oferă utilizatorilor posibilitatea de a folosi diferite modalități de comunicare precum Skype sau alte chat-uri ce se aseamănă cu e-mailul tradițional sau cu chat-ul folosit de unele platforme de social media.

Coffee LMS este o platformă destinată tuturor tipurilor de companii care doresc să folosească mediul online pentru a spori cunoștințele angajaților lor. Aceasta poate fi folosită pentru instruirea unui număr de câteva sute de angajați, până la sesiuni cu mii de utilizatori. Sistemul este creat în așa fel încât să acomodeze nevoile oricărui tip de companie, indiferent că este mică sau multinațională, care dorește să instruiască un număr semnificativ de angajați în același timp. Coffee LMS este optimizată pentru servere de aplicații gratuite precum Sistemul de Gestiune al Bazelor de Date MySQL și Apache Tomcat, dar și pentru SGBD-ul IBM DB2 sau serverul de aplicaţii IBM WebSphere.

Un alt avantaj al platformei Coffee LMS este faptul că oferă un sistem de securitate strict, care are la bază protejarea datelor tuturor utilizatorilor, indiferent dacă aceștia sunt simpli participanți la programul de învățare, fie că sunt manageri, administratori, profesori sau alți utilizatori care iau parte la acest proces într-un fel sau altul. Astfel, utilizatorii primesc o parolă cu ajutorul căreia se pot autentifica alături de adresa de e-mail. Nu pot fi activi de pe două computere în același timp și există o anumită perioadă de inactivitate acceptată pe platformă, după care utilizatorul respectiv va trebui să se autentifice încă o dată pentru a putea reveni.

În plus, Coffee LMS integrează mai multe tipuri de utilizatori, printre care cursantul – adică angajații care vor urma cursurile de pe platformă, managerul care supraveghează întregul proces, instructorul care pregătește cursurile și materialele propriu-zise și administratorul care se ocupă de întreaga platformă și modul în care sunt prezentate cursurile. Fiecare tip de utilizator are responsabilitățile sale: administratorul se ocupă strict de partea tehnică, în timp ce instructorul dezvoltă doar cursurile. Astfel, cursul se derulează mai repede, iar angajații vor aduna cunoștințe mai repede.

Un alt beneficiu al acestei platforme este modul în care cursanții își pot evalua progresul. Aceștia au posibilitatea de a da teste compatibile SCORM și de a-și evalua progresul în anumite domenii sau pot să îndeplinească obiectivele cerute de instructor.

Pe Coffee LMS există în acest moment peste 30.000 de utilizatori de la cele 18 companii care au ales să-și instruiască angajații cu ajutorul platformei, precum Orange, Allianz, ING Bank, A&D Pharma, Domo, Goupama și Flanco.

Coffee LMS este o platformă de eLearning pentru companii creată de Ascendia, prima companie de eLearning din România listată la Bursa de Valori Bucureşti (simbol de tranzacţionare ASC), cu o experienţă de peste 10 ani în crearea de conţinut digital şi clienţi din diferite părţi ale lumii. Este cunoscută în special pentru seria de produse EduTeca şi Dacobots destinate copiilor, cât şi pentru serviciile de dezvoltare de module educaționale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

Mai multe detalii găsiți pe www.coffeelms.com și www.ascendia.ro

Citește și: Flanco: Am alocat un buget de 200.000 euro pentru investiţia într-o soluţie de elearning dedicată angajaţilor. În medie, 1.200 de angajaţi accesează lunar platforma