Cercetare sociala- Familia factor important in educatie.

0
13

„De la inceputul acestui an, au fost inregistrate peste 30.500 de familii din care erau plecati la munca in strainatate unul sau ambii parinti, in timp ce numarul copiilor afectati de aceasta situatie este de 39.896. Cei mai muti copii ramasi in tara sunt in grija rudelor de pana la gradul patru – 36.779, alti 2.243 dintre ei beneficiaza de o forma de protectie (alocatia de plasament), 286 au fost dati in asistenta maternala, iar 290 sunt in grija unor centre de plasament, publice sau private. ” – ziarul Gardianul ,22 martie 2007
Importanţa practică a cercetarii
Iata un fragment dintr-o stire care mi-a atras atentia inca de anul trecut si care reprezinta o realitate destul de dureroasa.
Din ce in ce mai mult , in ultima vreme ne confruntam cu o situatie nou aparuta in societatea noastra : copii care sufera din cauza lipsei parintilor ce au trebuit sa plece la lucru intr-o alta tara. Este o noutate cu care si eu m-am confruntat incepand cu acest an scolar si care m-a determinat sa initiez aceasta cercetare.
Aceasta este foarte importanta deoarece prin intermediul ei vor putea fi mai bine prezentate informaţii cu privire la situatia copiilor ai caror parinti sunt plecati la lucru in strainatate, atat din perspectiva emotionala cat si in ce priveste randamentul scolar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.