345 de noi puncte de acces gratuit la Internet wireless, pana la finele lunii august

0
5

Aproximativ 345 noi puncte de acces gratuit la Internet în sistem wireless vor fi instalate până la sfârşitul lunii august în mai multe localităţi din ţară, în principal în parcuri, campusuri studenţeşti şi zone centrale, în cadrul unui program derulat de Guvern împreună cu autorităţile locale.

Primul hotspot dintre aceste centre, de tip broadband, a fost lansat, miercuri, în Parcul IOR din Capitală (redenumit Alexandru Ioan Cuza-n.r.), de premierul Emil Boc şi ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Şeful Guvernului a arătat că a derulat anterior un program similar, în parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca.

"Fără informaţie, nu poţi ţine pasul cu vremurile", a spus Boc.

Emiţătorul instalat în astfel de puncte asigură o rază de acţiune a Internetului în sistem wireless pe o rază de 500 metri.

Premierul Emil Boc şi ministrul Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, Gabriel Sandu, alături de primarul sectorului 3 Bucureşti, Liviu Negoiţă, au inaugurat, miercuri, primul hotspot din sectorul 3, în parcul "Alexandu Ioan Cuza", informează Biroul de presă al Primăriei sectorul 3.

Astfel, locuitorii Sectorului 3 vor avea posibilitatea ca şi în parcuri să acceseze informaţiile de care au nevoie cu ajutorul unui laptop, PDA, telefon mobil sau desktop echipat cu o placă de reţea WiFi sau cu un card PCMCIA de reţea WIFI.

În următoarea perioadă vor fi realizate alte două hotspot-uri, în curând urmând a se pune bazele unei Strategii de Dezvoltare Informaţională la nivelul Sectorului 3 cu sprijinul Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, precizează primăria.

Free-hotspot.com, leaderul european de HotSpot-uri gratuite, anunţa în 8 ianuarie 2007 lansarea unei campanii agresive pentru instalarea serviciului wi-fi în România.

 

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.