2.000 de elevi participa la concursul .campion

0
17

Pasiunea pentru informatica i-a determinat pe 2.000 de elevi sa se inscrie si sa participe voluntar la .campion 2009, un program intensiv de pregatire in informatica. Dupa cele 12 runde in care au alternat etapele de pregatire cu concursurile online, au fost desemnati finalistii .campion 2009, care s-au intalnit recent la Bran pentru ultima runda a competitiei.Deoarece anul acesta multi elevi au acumulat punctaje foarte mari, organizatorii i-au invitat in finala pe toti cei care au obtinut peste 1.000 de puncte. Elevii de la grupa mica (elevi de gimnaziu si din clasa a IX-a) au dat dovada de multa perseverenta si o foarte buna pregatire, de aceea numarul de finalisti a depasit estimarile initiale.

 

Proiectul .Campion desfasurat sub auspiciile Centrului de Excelenta SIVECO – initiat de SIVECO Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu.

 

Competitia finantata de SIVECO Romania a fost initiata si este coordonata de Emanuela Cerchez si Marinel Serban, profesori la Liceul de Informatica “Grigore Moisil” Iasi. Din echipa .Campion 2009 fac parte si profesori din intreaga tara care propun probleme cu un inalt grad de dificultate pentru rundele de concurs dar si studenti, fosti laureati ai concursului sau al olimpiadelor internationale care ii sprijina pe elevi in pregatirea continua pentru obtinerea de performante.

 

Ca in fiecare an, echipa de organizatori a beneficiat si de sprijinul castigatorilor editiilor anterioare ale concursului .campion, premianti ai Olimpiadelor Nationale si Internationale, in prezent studenti la universitati de prestigiu din tara si din strainatate.

 

Daruirea acestor tineri, perseverenta si seriozitatea de care au dat dovada pe parcursul a 6 luni de pregatire intensa sunt de admirat.  Ma bucur sa remarc ca peste 80% dintre finalisti considera ca .campion ii ajuta mult si chiar foarte mult in acumularea de cunostinte IT si pregatirea pentru alte competitii sau examene nationale si internationale si sunt sigura ca in urmatorii ani vor aduce multe premii Romaniei”, a declarat Emanuela Cerchez, coordonatorul competitiei .campion.

 

Marele Premiu .campion 2009 a revenit elevului care a obtinut cel mai mare punctaj in cadrul rundei finale, acesta fiind Radu Zernoveanu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti, ce a concurat la grupa mica.

 

Pe prima treapta a podiumului au urcat :

Radu Zernoveanu – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica;

Ioana Pandele – Colegiul National "Mihai Viteazul", Bucuresti, grupa mijlocie;

Cosmin Gheorghe – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

 

Premiul doi a revenit elevilor:

Vlad Gavrila – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica;

Serban Andrei Stan – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica;

Andrei Purice – Colegiul National "I. L. Caragiale", Ploiesti, grupa mica;

Adrian Budau – Liceul Gheorghe Vranceanu Bacau, Bacau, grupa mica;

Andrei Poenaru – Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Bucuresti, grupa mijlocie

Bogdan Tataroiu – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

 

Ocupantii locului trei au fost:

Radu Stefan Voroneanu – Colegiul National Mihai Viteazul, Ploiesti, grupa mica,

Andrei Ciocan – Liceul Teoretic Spiru Haret”, Tecuci, grupa mijlocie

Marius-Ioan Dragus – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

 

Competitia .campion este o adevarata pepiniera pentru pregatirea viitorilor castigatori ai olimpiadelor nationale si internationale. Finalistii din acest an au obtinut cel putin un premiu la una dintre urmatoarele competitii prestigioase: olimpiada internationala de informatica, balcaniada de informatica, olimpiada nationala de informatica, alte concursuri nationale de profil.

 

Ii felicit pe finalistii .campion 2009, multi dintre ei deja veterani ai competitiei, pentru rezultatele remarcabile pe care le-au obtinut. Ma bucur sa constat ca acest concurs a devenit deja o traditie. Tinerii care revin an de an la .campion dar si numarul mare de participanti de la grupa mica, imi intaresc convingerea ca viitorul informaticii romanesti este asigurat“, a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, din cadrul SIVECO Romania.

 

Despre .campion

Concursul .campion urmareste reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pietei de software. Elevii se inscriu voluntar in acest program, fiind incurajati sa-si dezvolte gândirea algoritmica, abilitatile de programare si spiritul competitiv.

Rundele de pregatire alterneaza cu rundele de concurs si se desfasoara online pe site-ul http://campion.edu.ro.

 

Despre SIVECO Romania 

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

 

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

 

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

 

De-a lungul celor 17 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.