123edu.ro – platforma educationala care ii ajuta pe copii sa invete bine

0
20

„Noi nu te invatam nimic! Noi te ajutam sa inveti bine!” – acesta este motto-ul dupa care ne-am ghidat cand am creat platforma educationala 123edu.ro. Creata pentru orice stil de invatare, 123edu.ro vine in sprijinul copiilor care au acumulat cunostintele la scoala dar au nevoie sa exerseze mai mult la un tip de problema.

123edu sau bazele educatiei este un site web, o platforma educationala, pe baza de abonament, pentru elevii de scoala primara.
In momentul in care am initiat acest proiect am dat timpul inapoi si am redevenit copii.
Culorile si desenele personajelor create de un artist plastic care a intrat in jocul nostru, au fost special alese pentru a-i atrage pe copii in joaca de-a scoala si pentru a crea un mediu prietenos si atractiv. Am gandit site-ul astfel incat sa fie intuitiv si usor de folosit de orice copil fara sa aiba cunostinte in utilizarea calculatorului.
Incepand cu clasa pregatitoare au fost create exercitii in colaborare cu profesori de matematica si absolventi ai facultatii de matematica si cibernetica.

La clasa pregatitoare si clasa I sunt un numar de peste 200 de teme abordate din matematica, fiecare tema avand un numar nelimitat de variante. La fiecare subcapitol exista mai multe variante de exercitii care vin in completare acelui subiect, pentru a-i ajuta pe copii sa aprofundeze si sa inteleaga exact conceptul predat. Ajutate de imagini explicite si intuitive, exercitiile nu fac altceva decat sa le deschida copiilor apetitul pentru joaca cu cifrele care apare la clasele urmatoare. Exercitiile urmaresc programa scolara si aduc un plus de exercitii care ii ajuta pe copii sa isi dezvolte imaginatia si sa gandeasca intr-un mod ordonat.
La celelalte clase se pune baza pe imbunatatirea vitezei de lucru in calcul si de intelegere a rezolvarii problemelor cu text. Este important pentru copii sa aiba dezvoltate abilitatile de intelegere a cerintei si aplicare a cunostintelor invatate la scoala.
Pentru fiecare clasa se pot vizualiza mostre de exercitii pentru fiecare capitol conceput printr-un “tooltip” (fereastra) folosit de programatori pentru a explica prin imagini ceea ce propune subiectul respectiv.

Dupa parcurgerea temelor propuse pentru fiecare clasa copilul va ajunge sa stapaneasca abilitati ca: orientarea in spatiu si timp, va putea recunoaste usor formele geometrice si va stapani mai bine notiunile predate la scoala despre unghiuri (varfuri) si laturi, va putea exersa exercitii de calcul de la cele mai simple la unele mai complexe, va recunoste cu usurinta monedele si bancnotele romanesti si va putea “merge la cumparaturi” si va stii sa primeasca corect restul in urma cumparaturilor, notiunile despre timp si ceas, anotimpuri, calendar, zilele saptamanii si lunile anului vor fi bine intelese prin exercitii insotite de imagini si lista continua.
Chiar daca la clasa pregatitoare si clasa I, cand copilul nu stie sa citeasca si va trebui sa fie ajutat de un parinte sa ii citeasca cerinta, copilul va putea rezolva singur exercitiile. Din clasa a II-a cand copilul deja va stii sa citeasca singur, independenta acestuia va creste, fapt care ii va crea un confort psihologic si increderea de sine va creste simtitor.
Pentru fiecare clasa exista un asa-numit test demo care ii ofera posibilitatea parintelui sa ii arate copilului un exercitiu ales aleator dintr-un capitol si pe care il va putea parcurge gratuit pentru a intelege cum functioneaza platforma educationala.

Pe parcursul intregii actvitati a copilului pe site, el va avea la dispozitie un cronometru care ii va arata cat timp aloca pana cand va da raspunsul la intrebare, va stii de cate exercitii este nevoie pana ajunge la finalizarea testului. Pentru fiecare raspuns dat copilul va fi punctat sau depunctat in functie de cat de corect a fost raspunsul si la finalul testului va acumula 100 de puncte si va fi premiat cu o steluta aurie. Pana la atingerea celor 100 de puncte, acesta va mai primi, pentru incurajare si cresterea ambitiei pentru a ajunge la final, o steluta de bronz la 80 de puncte si una de argint la 90 de puncte. Dupa fiecare exercitiu copilul va stii daca a raspuns corect sau nu. Toate testele parcurse se vor putea vedea in contul copilului si va stii, in cazul unor raspunsuri gresite, care este cel corect.
In contul parintilor se gasesc statistici ale activitatii copilului si astfel va putea stii cum evolueaza, la ce ar mai trebui sa lucreze si ce subiecte le stapaneste foarte bine. Timpul alocat pe site este si el monitorizat si parintele va stii cat a stat si la ce ore a lucrat copilul. Concepute cu grafice si cifre, statisticile ofera parintelui posibilitatea de a-i urmari activitatea de la distanta, oriunde s-ar afla. In fiecare a doua zi, dupa ce copilul a lucrat va fi atentionat prin e-mail cu un sumar de statistici care ii ofera o privire de ansamblu asupra numarului de exercitii lucrate.

Platforma educationala 123edu.ro este un instrument util si pentru profesori care isi vor putea crea gratuit clase virtuale, pe baza conturilor de copil platite.
Abonamentele sunt gandite sa fie usor de achitat si sunt puse la dispozitie doua modalitati de plata: prin SMS (pentru abonamentele de 1 luna si de 3 luni) si prin card bancar/transfer bancar pentru abonamentele Gold de 6 luni.
Intr-o continua dezvoltare, platform educationala 123edu.ro isi propune sa devina un aliat al copilului si un prieten care il va ajuta pe parcursul claselor primare.
Bazata pe cresterea performantelor copilului si a dezvoltarii cognitive a acestuia, 123edu.ro este un instrument usor de folosit si util tuturor copiilor indiferent daca sunt increzatori, emotivi, tematori, rusinosi sau mai agitati si le va fi de folos in dezvoltarea viitoare si ii va face sa fie pregatiti pentru gimnaziu.

Pentru orice sugestie, propunere sau idee va puteti adresa in scris la adresa admin@123edu.ro, unde veti primi un raspuns la problema ridicata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.