Using Digital Media: Seminar de dezvoltare profesionala, Helsinki 2010

0
7

În perioada 12-14 noiembrie 2010 s-a desfășurat la Helsinki, seminarul de dezvoltare profesională „Using Digital Media”, adresat profesorilor de matematică fizică și chimie, seminar organizat de National Board of Education din Finlanda, cu scopul de a dezvolta competențele profesorilor de a promova o învățare inovativă susținută de tehnologie.

Obiectivele seminarului au urmărit învățarea și împărtășirea experienței privind utilizarea resurselor digitale de învățare, ca parte a proiectelor eTwinning și pentru a crea noi parteneriate eTwinning.

Seminarul a reunit 90 de participanți din țările Uniunii Europene, reprezentanți ai instituțiilor europene (Anne Gileran – Pedagogical Manager eTwinning, European Schoolnet, Riina Vuorikari – eQNet, European Schoolnet) , ai instituțiilor educaționale finlandeze (Kristiina Kumpulainen, Director, Information and evaluation services, Finnish National Board of Education), ambasadori eTwinning și s-a desfășurat la Metropolia – Universitatea de Științe Aplicate din Helsinki.

Tematica wokshop-urilor s-a axat pe familiarizarea participanților cu noul Desktop eTwinning, cu noile facilități pe care le oferă acesta și pe dezvoltarea abilităților de a utiliza resurse și instrumente digitale în cadrul activității școlare și în proiecte. Prezentările din prima parte au fost deosebit se atractive și interesante din punct de vedere al abordării modalităților de utilizare a resurselor digitale pentru dezvoltarea competențelor specifice secolului 21, punându-se accent pe integrarea tehnologiei într-un mod semnificativ în curriculum și pe promovarea cercetării interdisciplinare. Din aceste prezentări am înțeles importanța acordată creării unei viziuni comune privind învățarea în secolul 21- reconceptualizarea a ceea ce este și va fi educația în Societatea Cunoașterii.

În partea a doua a seminarului participanții grupați pe discipline de studiu și-au exprimat intențiile pentru viitoare proiecte eTwinning. S-a creat astfel posibilitatea comunicării, schimbului de idei și schițării unor viitoare proiecte eTwinning. Activitățile s-au desfășurat într-o atmosfera plăcută, toți participanții fiind interesați să comunice, să își împărtășească ideile și experiențele profesionale.

Seminarul a fost reușit atât din punct de vedere al organizării, al prestației trainerilor dar și al perspectivei de a cunoaște colegi din Europa, de a lega prietenii și de iniția viitoare colaborări. Pentru mine a fost o deosebită placere să o întîlnesc faţă în faţă pe Tiina Sarisalmi profesor în Finlanda, care moderează seminarul de formare profesională "Exploiting Web 2.0 – eTwinning and Collaboration", în cadrul secțiunii de formare profesională a site-ului eTwinning.

Alte informaţii: http://www.edu.fi/etwinning/pdw_Helsinki

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.