Unde mergem la conferinte eLearning in Romania

0
4

Avantaje si dezavantaje ale participarii la o conferinta eLearning in Romania.

Anunturile de tip "call for papers" pentru conferintele elearning au devenit o constanta a newsleterelor pe care le primim. De cele mai multe ori se refera la evenimente externe, dar multe  se vor desfasura in Romania. O discutie merita amintita aici. Promovam  conferintele in strainatate dar nu participam la cele interne. Intalnim in strainatate cercetatori si profesori de care nu auzi la conferitele din tara, dar sunt romani si predau in Romania. 

Primul meu impuls este sa privesc cu deosebita atentie aceste mailuri pentru a afla cine organizeaza, cine participa, care este tema conferintei, ce doreste sa aduca nou in domeniu, pentru ca de cele mai multe  ori regasesc aceleasi idei , cam aceleasi tematici /autori.
Al doilea impuls este sa decid. Ma duc? Nu ma duc?
Am ales conferintele care sunt dedicate fenomenului si m-am prezentat la multe conferinte din tara. Concluziile le prezint in cele ce urmeaza, grupate intr-o ordine aleatoare:

Stiintific.
– Avantaje – Conferintele mari sunt idexate in baze de date internationale. De exemplu : eLSE www.adlunap.ro/else2011 este indexata ISI THomson, CEEOL si EBSCO. Ai certitudinea ca lucrarea este apreciata si obtii o cotatie internationala. Este un pas foarte important pentru oricine care doreste sa aiba certitudinea recunoasterii muncii depuse.
-Dezavantaje – Nu sunt.

Pedagogic. 

– Avantaje – Ai ce invata. Nu toate prezentarile sunt deosebit de  interesante dar majoritatea aduc cateva aspecte demne de a fi retinute. In pauze poti elucida un aspect anume, cu referire la situatii concrete din acelasi sistem educational. 
– Dezavantaje – Nu intalnesti referiri la politici pe termen lung, la proiecte pe care universitatile trebuie sa le ia in consideratie din punct de vedere al directiei de urmat.

Social 
– Avantaje -Te intalnesti cu colegii , mai auzi o idee, conversezi cu invitatii straini  ai conferintei. Avantajul mare este ca ajungi sa ii cunosti bine si sa legi  prietenii adevarate. Uneori ajungi sa te implici in proiecte de cercetare.
-Dezavantaje- Te intalnesti cu aceiasi universitari iar posibilitatea de a deschide noi orizonturi e oarecum limitata.

– Financiar-
-Avantaje – Taxele la noi sunt mici, foate mici comparativ cu participarea la astfel de evenimente  pe plan extern. Ai posibilitatea sa publici, sa te faci cunoscut, sa inveti la un pret extrem de mic. Preturile de transport sunt mult mai mici.
-Dezavantaje- Nu sunt.

Recomand tuturor sa faca efortul de a scrie si de a participa la conferintele de elearning din Romania.
Atentie la deadline-uri. Eu va astept propunerile de titluri si abstracte la conferinta eLSE pana pe 30 noiembrie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.