Un proiect european de AUR: Sistemul Educational Informatizat (SEI) din Romania

0
6

SIVECO Romania castiga Medalia de AUR pentru SEI, cel mai important premiu obtinut vreodata de o companie romaneasca la eLearning Awards 2010

SIVECO Romania a triumfat la Londra, la prestigioasa si exclusivista competitie eLearning Awards, unde a castigat Medalia de Aur pentru Sistemul Educational Informatizat (SEI). Distinctia este cu atat mai prestigioasa cu cat a fost castigata la cea mai disputata categorie Best e-learning project securing widespread adoption”, in care au intrat in concurenta directa numele mari ale eLearningului mondial.
 
„Este cu siguranta o mare onoare pentru noi dar si o foarte placuta surpriza sa fim castigatorii acestei competitii de maxima anvergura. Noi avem convingerea ca Sistemul Educational Informatizat este cel mai mare proiect realizat in tara noastra in domeniul eLearning, cu un impact major asupra educatiei. Fara falsa modestie, nu suntem, de altfel, la primul premiu international mare: in 2005, AeL, solutia de eLearning dezvoltata de SIVECO Romania, a primit primul World Summit Award obtinut vreodata de o companie romaneasca. Suntem insa extrem de mandri cand numele cele mai importante din domeniu reconfirma acest lucru, inca o data, de la cel mai inalt nivel de exigenta si competenta. Acest premiu este cu atat mai important cu cat se stie cat de avansata si de concurentiala este piata de eLearning in Marea Britanie si cat de drastic se face evaluarea proiectelor in aceasta competitie, de catre un juriu international de experti recunoscut pentru exigenta si obiectivitate. De altfel, cred ca surpriza a fost uriasa si pentru marile companii cu care am concurat si care s-au vazut devansate de o firma din Estul Europei. Suntem cu adevarat extraordinar de fericiti pentru aceasta realizare”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
 
La nivel international, SEI este cel mai cunoscut si premiat proiect romanesc din domeniul educatiei, primind trofee in cele mai mari competitii precum World Summit Award, European eGovernment Awards, European IT Excellence Awards, International Project Management Association, eEurope Awards for eGovernment.
 
“Reusita obtinuta in Anglia apartine unei echipe de AUR. Produsele noastre AeL, AeL eContent, AeL eServices sunt adoptate pe scara larga si au generat valoare pentru intreaga societate romanesca. Ele sunt motorul unor proiecte de imensa popularitate precum Conferinta Nationala de Invatamant Virtual, IntelTeach, Cupa SIVECO, Scoala de Vara SIVECO, Cursurile Caselor Corpului Didactic, forum.edu.ro, patrunzand in institutiile de educatie, generand performanta exact in zona in care este cel mai eficient asimilata”, a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL Educational Content,SIVECO Romania.
 
 “Este un premiu cu adevarat fantastic, binemeritat, pentru un proiect complex, dificil, care influenteaza decisiv procesul educational in Romania, Moldova, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Maroc. Acesta este de altfel si explicatia primirii premiului – nivelul ridicat de asimilare si raspandire in randul utilizatorilor directi”, a apreciat Florin Ilia, Vicepresedinte Comercial SIVECO Romania.
 
Despre eLearning Awards
In competitia desfasurata la Londra au fost acceptate 200 de produse de eLearning din sectorul public, privat si din sectorul organizatiilor neguvernamentale din toata lumea. Dintre acestea au fost selectate 86, pentru ca in marea finala sa intre cele mai bune 37 de proiecte care au concurat la categoriile „Best e-learning project securing widespread adoption”, “Meeting the needs of compliance for an external regulator or an internal workforce”, “Best use of mobile learning”, “Best use of rapid e-learning content”, “Best use of synchronous e-learning”, “Best use of social media for learning”, “Best learning game, simulation or virtual environment”, “Most innovative new product or tool in e-learning”, “Best online or distance learning programme”, “Excellence in the production of learning content” (Public sector, Private sector), “E-learning internal project team of the year”, “E-learning industry award for outstanding achievement” (Corporate, Individual), “E-learning development company of the year”. Organizatiile care au castigat premii sunt:SIVECO Romania, Brightwave, Learnosity , Bupa Health, Wellbeing UK, Hibernia College, The Open University, Lightbox Education, Parliament’s Education Service, MyWorkSearch, IMC (UK) Learning, Fire Service College, Infinity Learning, University of Edinburgh, Royal College of Surgeons of Edinburgh, One Plus One, Nelson Croom, Gloucester Hospitals NHS Foundation Trust, e2train, Epic, Capita National Strategies, Home Retail Group, Fusion Universal.
 
Din 2005 incoace, Premiile eLearning initiate de Bizmedia Ltd (http://elearningage.co.uk/awards.aspx) recompenseaza excelenta in utilizarea tehnologiei in educatie. Interesul pentru aceasta competitie a crescut constant, capatand o amploare si un nivel de referinta pentru eLearning-ul mondial.
 
Despre SEI
SEI este un program complex initiat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar, cu tehnologii de ultima ora. Programul a fost implementat de un parteneriat public-privat.
 
Dimensiunea SEI in cifre: peste 4 milioane de beneficiari la nivel national, 140.000 de profesori instruiti,15.000 de laboratoare informatizate,192.000 de calculatoare, 3.700 de lectii multimedia AeL;1.500.000 de candidati in Bacalaureat (2003-2010), 441.953 de participanti la examenul de titularizare (2003-2010), 2.000.000 elevi repartizati in licee (ADLIC 2001-2010),149.000 de utilizatori inregistrati pe portal edu.ro, 2.000.000 de vizitatori, peste 6.000 de articole si 1.300.000 de mesaje postate pe forum.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
 
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
 
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.