Un nou record de trafic pe http://portal.edu.ro in perioada examenelor nationale: 93.858.775 de afisari

0
37

Incepand din 2001, sistemul informatic pentru inscrierea si repartizarea computerizata a candidatilor la examenele nationale a gestionat corect, in conditii de perfecta securitate si transparenta peste 3,5 miliarde optiuni exprimate de circa 2,5 milioane candidati

Cu peste 2,6 milioane de vizitatori unici si peste 4,7 milioane de vizite in perioada 4 – 17 iulie 2011, portalul http://portal.edu.rorealizat de SIVECO Romania, ocupa, conform statisticilor de trafic, locul intai in topul general al celor mai vizitate site-uri din Romania.,
 
 
 
 
Se pastreaza astfel tendinta din anii anteriori, in care in lunile iunie-iulie interesul internautilor romani pentru educatie si invatamant depaseste “apetitul” pentru orice alta forma de presa online, indiferent ca vorbim de informatii sportive, mondene sau anunturi de recrutare, care detin de obicei recorduri absolute de trafic.
 
Aceste performante de trafic sunt posibile gratie unei solutii tehnice extrem de solide si performante. Portalulhttp://portal.edu.roa fost initiat de Ministerului Educatiei, Cercetãrii, Tineretului si Sportului, in colaborare cu specialistii SIVECO Romania, gazduind una dintre cele mai dinamice comunitãti virtuale din Romania.
 
Anul acesta este al 11-lea an consecutiv, de cand se realizeaza repartizarea la licee a absolventilor clasei a VIII-a, in regim computerizat, la nivel national.
 
Repartizarea are la baza performantele scolare ale candidatilor si optiunile acestora, conform unui algoritm bine determinat, care asigura transparenta procesului si repartizarea corecta a fiecarui candidat.
 
Numarul de vizitatori ai portalului a crescut de la an la an, utilizatorii fiind deja obisnuiti sa gaseasca pe portal.edu.ro informatii si statistici actualizate referitoare la educatie.
 
De la inceputul repartizarii computerizate pana in prezent, au fost repartizati circa 2.500.000 de candidati, care au exprimat in total peste 3,5 miliarde de optiuni.
 
Portalul Educational SEI a fost gandit ca o modalitate de a ii implica pe toti membrii comunitatii in procesul de invatamant, reprezentand cea mai importanta sursa de date disponibila online, care ofera tuturor celor interesati de actul educational informatii pertinente, corecte si actualizate in timp real.
 
Sistemul informatic pentru inscrierea candidatilor la repartizarea computerizata si procedura de repartizare au functionat corect in fiecare an, incepand din 2010. Calendarul admiterii a fost respectat in fiecare an cu strictete, toate fazele respectand datele din calendar. Nu a fost identificata in niciun an vreo eroare la repartizarea computerizata sau vreo bresa de securitate care sa duca la compromiteri ale datelor candidatilor. In fiecare an au existat atacuri informatice asupra sistemului, in special asupra componentei de publicare a rezultatelor la repartizare, dar acestea au fost de fiecare data respinse cu succes”, declara Florin Anton, eLearning Manager in cadrul SIVECO Romania.
 
Sistemul informatic folosit pentru repartizarea candidatilor in licee a fost recunoscut international prin acordarea distinctiei Best Practice al Uniunii Europene inca din anul 2001.
 
In premiera in 2011, modulul de publicare a informatiilor pe Internet a folosit platforma de cloud computing Microsoft Azure, ceea ce asigura disponibilitate permanenta, capacitate de calcul practic infinita, redundanta si securitate a informatiilor.
 
Acest modul a fost conceput special pentru a face fata atat unui numar foarte mare de accesari simultane, cat si posibilelor atacuri menite sa intrerupa disponibilitatea serviciilor furnizate.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
 
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala.
 
SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare. Solutiile companiei contribuie la imbunatatirea activitatii multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul Muncii, Ministerul de Finante. Referintele sale in proiecte complexe precum cele implementate la CNAS, APIA, APDRP, ANOFM, Autoritatea Nationala a Vamilor sunt argumentele noastre forte, atunci cand afirmam ca detinem expertiza in derularea de proiecte complexe, de anvergura nationala, cu impact social deosebit.
 
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
 
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology – EITA, Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.rosi www.advancedElearning.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.