Tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii transmit informația

0
5

Adoptarea la scară largă a tabletelor, aplicațiilor mobile, rețelelor sociale și a conținutului digital va avea un efect important asupra elevilor din toată lumea.

Potrivit reprezentanților companiei Samsung, prezenți la târgul educațional BETT 2013 de la Londra, tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii le transmit acestora informațiile. „Elevii de astăzi s-au născut într-o eră digitală; pe măsură ce înaintează în procesul de formare, ei se așteaptă la conținut și software interactiv”, a declarat Bumcoo Cho, Senior Vice President, Enterprise Business Team în cadrul diviziei de Comunicații Mobile a Samsung Electronics. „Acest nivel de interactivitate poate fi atins doar dacă învățământul acordă atenție nu numai dispozitivelor care îi motivează pe elevi să devină participanți activi în procesul de educare, ci și soluții și conținut care să crească gradul de colaborare și interacțiune în mediul educațional.

La rândul său, Thom Rubel, vicepreședinte de Cercertare la IDC Government Insights, a declarat că profesorii ar trebui să direcționeze investițiile făcute în tehnologii mobile spre dispozitive și soluții care nu se limitează la simpla conectare și livrare a conținutului, ci oferă elevilor soluții de conexiune și colaborare. “Cercetările noastre arată că un mediu de învățare bazat pe colaborare îmbunătățește semnificativ gradul de reținere a informațiilor.”, mai spune Rubel.

Articol complet: Forbes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.