Succes clujean la Premiile anuale eTwinning 2009!

0
6

O echipă de la Colegiul Tehnic Raluca Ripan din Cluj-Napoca a câştigat locul 1 la premiile europene eTwinning 2009. În cadrul conferinţei eTwinning de la Praga, desfăşurată între 13 şi 15 februarie la Praga, proiectul The Pizza Business Across Europe a fost declarat câştigător la categoria de vârstă 16-19 ani. Proiectul a implicat elevi şi profesori din Italia, Portugalia, Ungaria, Letonia şi România (profesor coordonator Alexandrina Lişcan). Premiul cel mare constă în participarea la o tabără care se va desfăşura la Salonic, în aprilie 2009.

Cadrele didactice care au derulat proiecte eTwinning şi le-au finalizat în decembrie 2008 au avut posibilitatea de a candida pentru premiile europene eTwinning 2009. Proiectele au fost evaluate în perioada 30 noiembrie – 20 decembrie 2008, pe mai multe categorii: 4-11 ani, 12-15 ani, 16-19 ani, matematică şi ştiinţe şi categoria specială pentru proiectele în limba franceză.

La fiecare secţiune au existat câte două proiecte finaliste, iar criteriile după care au fost selectate acestea au fost: inovaţie pedagogică şi integrare în curriculum şcolar, colaborarea între partenerii şcolilor, utilizarea creativă a tehnologiei informaţiei şi a comunicaţiilor, durabilitate şi transferabilitate, rezultate şi beneficii.

Potrivit membrilor juriului european, punctele tari ale proiectului cu participare clujeană au fost: durabilitatea proiectului şi aplicabilitatea lui în domeniul marketingului şi încropirea unei afaceri proprii de către elevii implicaţi, dobândirea încrederii în forţele lor, utilizarea unei game largi de unelte (platforma eTwinning pentru chat, video conferinţă, forum, blogul proiectului, reţeaua ning), precum şi îmbunătăţirea rezultatelor şcolare.

Televiziunile Realitatea TV Cluj, Antena 1 Cluj, Alpha TV Cluj au filmat la Colegiul Tehnic "Raluca Ripan" echipa care a câştigat premiul eTwinning. De asemenea, presa locală: Ziua de Cluj, Făclia, Monitorul de Cluj, Citynews, Cluj online au acordat spaţii largi acestui subiect.

Echipa care a lucrat la acest proiect, a fost, de asemenea, vineri 20 februarie 2009, invitată la emisiunea "Liceeni pe unde" de la Radio Cluj pentru a împărtăşi succesul acestui proiect.

În data de 27 fenruarie 2009, la Casa Corpului Didactic din Cluj se va organiza o activitate de diseminare a proiectelor LLP, unde va fi prezentat şi proiectul "The pizza business across Europe".

 
Conferinţa eTwinning de la Praga

Tema conferinţei eTwinning de la Praga a fost "eTwinning şi creativitatea", pentru a sărbători atât munca creatoare a profesorilor, cât şi Anul European al Creativităţii şi Inovaţiei.

Conferinţa a fost deschisă de Ján Figel, Comisarul european pentru Educaţie, care a precizat "în mod special, reţeaua eTwinning ne face pe toţi mai europeni".

Unul dintre vorbitori a fost maltezul Edward de Bono, care este considerat una dintre cele mai importante autorităţi în domeniul gândirii creative şi a inovaţiei. "Creativitatea poate fi învăţată şi predată", a susţinut acesta în faţa a peste 400 de profesori din toată Europa.

Anne Gilleran, coordonatorul proiectului European School Leadership Network, care facilitează cooperarea între şcolile continentului, a subliniat importanţa proiectelor eTwinning pentru învăţământul din întreaga Europă.   

La conferinţă au participat profesori şi experţi în educaţie de la Central Support Service, National Support Services (organismele naţionale şi europene responsabile cu proiectele eTwinning) şi de la Comisia Europeană.

Blogul proiectului: http://www.pizzacrosseuropetorneo.blogspot.com
Pagina web: http://www.pizzabusiness.altervista.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.