Studiu: Copiii invata mai bine lectiile predate folosind tehnologia 3D

Realizat de profesoara Anne Bamford, de la University of Arts, Londra, studiul a vizat eficienta continuturilor de invatare in format 3D in 15 scoli din 7 tari, printre care si Marea Britanie.

Rezultatele au aratat ca elevii care au participat la o lectie 3D si-au imbunatatit rezultatele la teste cu 17% , in timp ce elevii care au participat la lectii 2D si-au imbunatatit rezultatele cu 8%.

Profesorii implicati in studiu au declarat ca folosind tehnologia 3D, lectiile devin mai interesante, iar acest lucru se reflecta si in comportamentul copiilor. “Intr-o lectie 3D, apare efectul “Wow!”. Acest lucru ajuta si in privinta comportamentului. Elevii devin prea interesati de lectie pentru a mai fi indisciplinati. Se implica mai mult si uita sa fie obraznici.”, a spus un profesor participant la studiu.

Articol integral: Suntparinte.ro

Articol original: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2083310/Lessons-taught-3D-help-children-learn-behave-better-increases-levels-concentration.html

 

Editor [Elearning.ro]

Editor [Elearning.ro]

Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.