SIVECO Romania va implementa programul Intel Teach

  0
  12

  Lansarea oficială a programului Intel Teach în România, prin semnarea protocolului de cooperare între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Intel Corporation, reprezintă un moment important pentru sistemul educaţional din ţara noastră. Partenerul local pentru implementarea acestui proiect în şcolile din România este SIVECO Romania.

  Companie de top de pe piaţa locală de IT, în care Intel a făcut o investiţie importantă în 2005, prin intermediul diviziei sale investiţionale, Intel Capital, SIVECO Romania deţine o expertiză recunoscută pe plan internaţional în dezvoltarea de soluţii de eLearning şi în implementarea de proiecte complexe, de anvergură în acest domeniu. Implementarea programului Intel®Teach în şcolile din România se va realiza pornind de la infrastructura deja existentă în programul Sistem Educaţional Informatizat (SEI). Demarat în 2001 de către MEdC, SEI asigură în acest moment accesul elevilor şi profesorilor din 4800 de licee şi şcoli din România la resurse informatice pentru instruirea asistată de calculator, reprezentând unul dintre cele mai bine apreciate proiecte de eGoverment din Europa.

  Parte a iniţiativei Intel® Education, programul Intel®Teach este un program educaţional global, lansat în anul 2000 şi deja prezent în 40 de ţări din lume. Accesul la acest program îi va ajuta pe profesorii români să îşi dezvolte abilităţile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, să se familiarizeze cu managementul de proiecte educaţionale, să se apropie de elevi, concentrându-se pe nevoile şi aşteptările acestora.

  Vizita pe care reprezentanţii diviziei educaţionale din cadrul Intel Corporation au făcut-o la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti arată că în multe şcoli din România profesorii şi elevii sunt experţi în utilizarea calculatoarelor în procesul educaţional. Oaspeţii au fost impresionaţi de entuziasmul şi motivaţia elevilor şi profesorilor din acest liceu, precum şi de conţinutul proiectelor prezentate de elevii liceului în laboratorul AeL.

  La sediul central al companiei SIVECO Romania, reprezentanţii diviziei educaţionale Intel au felicitat echipa SIVECO, pe oamenii care au creat, dezvoltat şi implementat solutia AeL. De asemenea, au fost discutate modalităţi de colaborare în domeniul eLearning, atât la nivel naţional, cât, mai ales, la nivel internaţional.

  Pentru SIVECO, îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional prin eLearning reprezintă o direcţie prioritară de acţiune, soluţiile de e-learning dezvoltate pentru mediul preuniversitar din România în cadrul programului Sistem Educational Informatizat şi premiile obţinute de acestea în concursurile internaţionale reprezentând o certificare a calităţii şi expertizei pe care compania o deţine în această zonă. "SEI este considerat drept unul din cele mai avansate proiecte de utilizare a tehnologiei informaţiei în educaţie la nivel european", afirmă Irina Socol, Director General la SIVECO Romania.

  "Suntem bucuroşi să fim alături de Intel ca partener local pentru implementarea în România a programului Intel Teach. Platforma AeL este alegerea naturală pentru acest proiect, deoarece este folosită în majoritatea şcolilor din ţară şi face parte din Strategia Europeană de eLearning, elaborată de Comisia Europeană".

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.