SIVECO realizează cel mai important proiect educaţional naţional din Malta

0
15

Toate scolile din Malta vor primi 1.400 de lectii digitale multimedia interactive, intr-un proiect de eLearning finantat de Uniunea Europeana.

SIVECO Romania a inceput implementarea celui mai important proiect national de eLearning din Malta, stat membru al Uniunii Europene.

Compania va dezvolta si furniza Ministerului Educatiei din Malta continut educational digital personalizat, un program de instruire pentru 800 de profesori si un instrument de tip „content authoring tool”, care permite profesorilor sa isi creeze propriile lectii, adaptate la propriul traseu de predare si la cerintele elevilor.

Elevii din cele 57 de scoli de stat, particulare si catolice din Malta vor beneficia de 1.400 de lectii digitale adaptate 100% pe noua programa nationala, lectii din matematica, fizica, biologie, chimie, geografie, istorie si studii sociale. Lectiile transpun in practica, cu ajutorul tehnologiilor moderne, concepte educationale inovatoare, proprii secolului al XXI-lea. Lectiile digitale interactive pun accent pe animatii, jocuri educationale cu valoare pedagogica, simulari complexe si experimente stiintifice, toate menite sa contribuie, intr-o maniera riguroasa și moderna, la procesul de inovare a metodelor de predare si invatare.

Proiectul national de eLearning dezvoltat de SIVECO in Malta va acoperi primii doi ani de studiu din invatamantul secundar (Form 1 si 2), urmand sa fie extins, in viitor, la intregul ciclu al invatamantului secundar (Form 3, 4 si 5), apoi si la invatamantul vocational. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

Malta este o tara unde reforma in domeniul educatiei, prin modernizarea actului educational la toate nivelurile, a inceput printr-o metamorfoza radicala a programei nationale, fiind in acelasi timp in topul tarilor europene in ceea ce priveste eficienta si folosirea solutiilor de eGovernment, deja implementate si operationale la toate nivelurile administratiei publice. Suntem bucurosi ca am castigat un nou proiect national complex, de anvergura, unde putem sa replicam expertiza noastra unica la nivel global, castigata in proiecte de eLearning desfasurate in peste 26 de tari si sa devenim pentru Ministerul Educatiei din Malta un partener strategic, pe termen mediu si lung. Este un proiect deosebit de important datorita particularitatilor caracteristice Maltei, o tara-insula in Marea Mediterana cu o istorie de peste 8000 de ani si supusa influentelor variate ale unor culturi dominante, precum cea araba, italiana, franceza si, pana nu demult, engleza”, a declarat Iulian Manea, Director Regional, Departamentul Vanzari Internationale din cadrul SIVECO Romania.

In 2010, SIVECO a inceput primul proiect de eLearning pentru o tara a Uniunii Europene. Acesta a constat in livrarea catre Ministerul Educatiei si Culturii din Cipru a unei platforme integrate de invatare si colaborare, formata dintr-o suita de aplicatii de management educational si de colaborare, construite si deplin integrate cu cele mai moderne tehnologii.

In cadrul proiectului a fost creat si implementat continut digital educational pentru 13 materii in scolile cipriote. Platforma integrata de eLearning pentru invatamantul preuniversitar din Cipru are ca beneficiari 130.000 de elevi, 150.000 parinti, 20.000 de profesori si 20 de administratori din 700 de scoli.

Proiectul din Cipru este un exemplu de „bune practici” care se adauga altor proiecte educationale majore dezvoltate de SIVECO Romania in tari de pe patru continente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.