Siveco lansează manualele digitale

0
11

Compania de software SIVECO a proiectat primele manuale digitale. Sunt special concepute pentru tablete și redau informația într-o manieră interactivă, cu jocuri încorporate în lecții.

De exemplu, dacă luăm o lecție despre arheologie, copiii învaţă cum se descoperă micile artefacte din pământ: cu tableta în faţă, ating cu degetul o lopată care ia o mostră de pământ şi o depune într-o sită.  Mai departe, copilul trebuie să cearnă conţinutul sitei – mişcând tableta în maniera specifică acestei activităţi – și să vadă dacă a descoperit ceva.

…Este momentul ca în școlile românești să apară manualele digitale, în care activitatile multimedia interactive de învățare să fie prezente ca un joc, ca o carte în care copilul să intre imersiv, […] ca într-un joc care creează cunoaștere”, a declarat directorul departamentului de eContent, Radu Jugureanu.

Până în acest moment, Siveco a dezvoltat opt manuale digitale-prototip, însă niciunul dintre ele nu se află pe piață. Au mai lansat  3.700 de lecţii pentru 21 de discipline, care au fost introduse deja în şcoli. Prețul unui astfel de manual este de aproximativ 40 de euro și funcționează atât pe Android, cât și pe iOS.

Un manual şcolar are aproximativ 100-120 de pagini, iar un manual digital destinat copiilor din ciclul primar are aproximativ patru activităţi multimedia interactive de învăţare pe pagină. Dacă facem un calcul, înseamnă că într-un manual de 100 de pagini sunt 400 de softuri educaţionale. Pentru a dezvolta unui singur soft educaţional, depinzând de complexitatea lui, sunt necesare aproximativ şapte zile.

Sursa: Blog Like IT (http://blog.likeit.ro/exclusiv-siveco-lanseaza-manualele-digitale/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.