Sistemul educational informatizat din Romania (SEI) a devenit un model pentru celelalte tari ale lumii

  0
  10

  Expertiza romaneasca in educatia asistata de calculator – caz de succes la Conferinta Europeana de eLearning Lisabona 2007In perioada 15 – 16 octombrie 2007, Portugalia a gazduit Conferinta Europeana de eLearning Lisabona 2007, organizata sub inaltul patronaj al Comisiei Europene si al Guvernului Portugaliei. Evenimentul surprinde cele mai actuale subiecte din domeniul eLearning-ului la nivel european, adresandu-se cu precadere factorilor de decizie din mediul politic, managerilor de resurse umane, oficialitatilor si managerilor din domeniul educational, profesorilor si expertilor in eLearning.

   Avand ca tema generala „Delivering on the Lisbon Agenda”, evenimentul a reunit nume de marca din lumea europeana a eLearning-ului. Cu aceasta ocazie, domnul profesor Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul companiei SIVECO Romania, a sustinut prezentarea cu titlul „Nationwide Implementation of the IT-Based Educational System in Romania, a Success Story”.  

  „Prezenta SIVECO Romania in  cadrul sesiunilor stiintifice ale acestei prestigioase conferinte dovedeste ca notorietatea Proiectului SEI si a solutiei de eLearning AeL a depasit de mult granitele tarii, iar invitatia speciala venita din partea Comitetului Știintific ne onoreaza”, a declarat Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO Romania. 

  Proiectul SEI a debutat in anul 2001, avand ca principal obiectiv sustinerea procesului didactic in invatamantul preuniversitar cu ajutorul sistemelor informatice. In cadrul acestui program, au fost instruiti peste 75 000 de profesori, iar 3 milioane de elevi din peste 4800 de scoli si licee din Romania beneficiaza de 1700 de lectii multimedia ce acopera 14 materii. 

  Prezentarea proiectului SEI s-a alaturat celorlalte dezbaterile din cadrul conferintei, axate pe analizarea rolului eLearning-ului in contextul schimbarilor majore care vizeaza Europa in urmatorii ani. Tematica a abordat subiecte din sfera: eInclusion, Reproducerea Cunoasterii, Invatarea Informala, Comunitati, Abilitati, Calitate & Evaluare. Dintre vorbitorii conferintei, necesita mentionarea personalitati precum Luis Filipe, Presedintele Fundatiei Portugheze pentru promovarea TIC, José Vieira da Silva, Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Pedro Silva Pereira, Ministru pentru Presedentie, Maruja Gutierrez – Diaz, Director al Directiei Generale Educatie si Cultura, Inovare si Politici Transversale din cadrul Comisiei Europene, Laurentino Dias, Secretar de Stat pentru Tineret si Sport, Valter Lemos, Secretar de Stat pentru Educatie, Mariano Gago, Ministrul Stiintelor, Tehnologiei si Invatamantului Superior. 

  „In multe state europene, solutiile alternative la sistemul clasic de invatamant castiga tot mai multa increderea profesorilor, a elevilor si a societatii in general. Aceasta intrucat traim intr-o societate a cunoasterii, acolo unde elevii nu mai trebuie sa memoreze si sa reproduca exact informatia ci, in primul rand, sa o inteleaga. eLearning-ul este o perspectiva noua a educatiei, a relatiei dintre profesor si elev, in ultima instanta, a profesorului si a elevului. Programul SEI derulat in Romania nu a inlocuit si nici nu va inlocui vreodata cartea – el a adus insa sansa participarii in mod creativ la procesul de instruire pentru toti cei implicati”, declara domnul profesor Jugureanu.  

  In Romania, nevoia de forta de munca educata, capabila sa utilizeze noile tehnologii si sa se adapteze rapid la un mediu in permanenta schimbare a adus un climat deosebit de favorabil dezvoltarii solutiilor de eLearning.  AeL, solutia de eLearning creata de SIVECO Romania, urmareste tocmai transformarea procesului didactic clasic intr-o activitate interactiva si atractiva, usor de parcurs, ce conduce la o implicare mai mare din partea elevilor si la o asimilare mai rapida si de durata a cunostintelor. 

  In viitor, utilizarea solutiilor de eLearning va deveni, la nivel european, o componenta obligatorie de dezvoltare la nivelul societatii. Prin proiectul SEI, SIVECO Romania isi propune sa contribuie la formarea unor viitoare generatii creative, familiarizate cu tehnologia si cu schimbarea, cu reactie de raspuns rapida la acestea. 

  „Evolutia tehnologica va reconstrui scoala, la nivel mondial, iar eLearning-ul va permite, in cele din urma, accesul liber si egal, pentru copiii din toate tarile lumii, la educatie si cultura”, concluzioneaza profesorul Radu Jugureanu, Directorul Departamentului AeL eContent din cadrul SIVECO Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.