Sistemul educational din Maroc utilizeaza solutia romaneasca de eLearning AeL

0
6

Utilizarea soluţiei de eLearning AeL conduce la optimizarea procesului didactic, la stimularea elevilor de a căuta şi a înţelege soluţii, de a a lucra în echipă. Prin intermediul soluţiei de eLearning AeL, profesorii marocani au acum posibilitatea de a personaliza şi de a crea noi lecţii interactive care să se potrivească mai bine stilului lor de a preda devenind astfel şi mai atractive pentru elevi. Proiectul marocan urmăreşte să extindă accesul elevilor şi al profesorilor la un sistem educaţional modern şi eficient.

Proiectul pilot de informatizare a sistemului educaţional din Maroc, ce pune accent pe componenta de pedagogie, are drept obiectiv principal modernizarea procesului de predare/învăţare, principalii beneficiari fiind elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar.
 
Cu ocazia lecţiei deschise desfăşurate la liceul "Othmane Ibn Affane" din Casablanca, au fost dezbătute principalele avantaje ale utilizării resurselor educaţionale interactive în vederea dezvoltării unui sistem de învăţământ modern, precum şi rezultatele obţinute de profesorii şi elevii marocani ce folosesc soluţia de eLearning AeL.Evenimentul a fost urmat de o dezbatere la care au participat peste 90 de persoane: reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei din Maroc şi România, profesori de la unităţile de învăţământ implicate în faza pilot, reprezentanţi ai Academiei Regionale de Educaţie Casablanca, profesori, reprezentanţi ai administraţiei din Rabat.
 
Utilizarea soluţiei de eLearning AeL conduce la optimizarea procesului didactic, stimularea creativităţii şi a capacităţii elevilor de a pune probleme, de a căuta şi a înţelege soluţii, de a colabora şi a lucra în echipă. Dotarea şcolilor cu platforma de eLearning AeL şi conţinut didactic în format electronic în limba arabă reprezintă un pas important în eficientizarea procesului pedagogic din Maroc. Mai mult decât resursele educaţionale interactive propriu-zise , utilizarea acestora în mod susţinut în cadrul orelor de curs va conduce la rezultate benefice pentru elevi.
 
"Concentrându-se pe şcoală şi pe elev, proiectul de introducere a soluţiei de eLearning AeL în sistemul de învăţământ din Maroc, are efecte importante pe termen lung, oferind atât profesorilor cât şi elevilor oportunităţi reale de a lucra împreună utilizând cele mai noi resurse educaţionale", a declarat Florin Ilia, Vicepreşedinte în cadrul SIVECO Romania.
 
Prin intermediul soluţiei de eLearning AeL, profesorii marocani au posibilitatea de a personaliza şi de a crea noi lecţii interactive care să se potrivească mai bine stilului lor de a preda devenind astfel şi mai atractive pentru elevi.
Proiectul marocan urmăreşte să extindă accesul elevilor şi al profesorilor la un sistem educaţional modern şi eficient. Alături de partenerii implicaţi în acest proiect, SIVECO promovează un proces didactic orientat pe elev, prin care profesorii devin îndrumatori ai acestora, fără a se limita la transmiterea de informaţii şi evaluarea cantitativă a informaţiilor dobândite de elevi.
 
SIVECO Romania este un nume consacrat la nivel naţional şi internaţional în domeniul IT&C şi al soluţiilor de eLearning, un exportator important de know-how ale cărui soluţii şi proiecte au obţinut distincţii prestigioase. Prin experienţa acumulată în urma implementării a numeroase proiecte de anvergură, compania a contribuit direct la crearea şi dezvoltarea societãţii informaţionale.
 
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurând o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internaționali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educației din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.advancedElearning.com, www.eduCreativ.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.