Se lanseaza programul Instruirea in Societatea Cunoasterii

0
6

Profesorii vor invata cum sa integreze eficient resursele TIC in procesul educational.

Programul "Instruirea in societatea cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.
 
In cadrul proiectului ce se va desfasura in perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010 vor fi instruiti 3000 de profesori formatori, la nivelul intregii tari. Profesorii care vor participa la acest program vor obtine la finalul instruirii un certificat.
 
Proiectul, al carui beneficiar este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, va fi realizat in parteneriat cu SIVECO Romania. Programul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
Proiectul promoveaza integrarea noilor tehnologii in educatie si urmareste adaptarea sistemului de invatamant romanesc la noile cerinte si provocari impuse de construirea societatii cunoasterii, contribuind in mod real la implementarea Strategiei Europene de ocupare a fortei de munca.
                       

Obiectivul Programului "Instruirea in Societatea Cunoasterii" este de a-i incuraja pe profesori sa isi dezvolte competentele profesionale si de a oferi solutii de optimizare a procesului didactic, prin prezentarea celor mai noi modalitati de introducere si utilizare a solutiilor TIC in educatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.