Proiectul SEI, recunoscut drept „cea mai buna solutie de eLearning” in cadrul competitiei „eLearning in Praxis” 2009

0
41

Proiectul SEI a primit recent distinctia Best eLearning solution, in cadrul competitiei internationale „eLearning in Praxis”, organizata de ICETA – International Conference on Emerging eLearning Technologies and Applications, care a avut loc in Slovacia.

Sistemul Educational Informatizat (SEI) dovedeste din nou ca este un proiect de succes, recunoscut pe plan international, atat din punct de vedere al complexitatii si originalitatii, cat si din perspectiva numarului de beneficiari si al impactului pozitiv asupra sistemului de invatamant romanesc.
 
Proiectul SEI a primit recent distinctia Best eLearning solution, in cadrul competitiei internationale “eLearning in Praxis”, organizata de ICETA – International Conference on Emerging eLearning Technologies and Applications, care a avut loc in Slovacia.

Premiul a fost acordat de catre Camera de Comert Americana in Slovacia, care de 7 ani premiaza cele mai bune solutii de eLearning. Competitia “eLearning in Praxis” evalueaza gradul de implicare al guvernelor in utilizarea solutiilor IT pentru educatie, cresterea calitatii solutiilor de eLearning, sprijinirea interesului pentru proiectarea, implementarea si diseminarea de noi formede educatie bazate pe solutii de eLearning.

 

“Suntem onorati de acest nou premiu ce reconfirma valoarea proiectului SEI, cel mai complex si eficient program de informatizare a invatamantului romanesc. Adoptarea tehnologiei in educatie, prin proiectul SEI, arata o schimbare de mentalitate a romanilor, orientata spre o societate moderna, bazata pe cunoastere, a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, in cadrul SIVECO Romania.
Programul guvernamental SEI a fost lansat in noiembrie 2001, avand ca obiectiv strategic imbunatatirea sistemului educational romanesc si a procesului de predare/invatare in invatamantul preuniversitar, cu ajutorul tehnologiei informatiei. SIVECO Romania a facut parte din consortiul care a implementat proiectul, furnizand scolilor romanesti o solutie integrata de eLearning.
 
Cateva cifre dau dimensiunea acestui impresionant proiect: peste 15.000 de laboratoare informatizate instalate in toate scolile din tara, aproape 5 milioane de utilizatori, 192.000 calculatoare, peste 140.000 de profesori instruiti, 3.700 de lectii multimedia AeL, repartizarea a peste 1.800.000 de candidati la admiterea in licee (2001-2009), afisarea rezultatelor a peste 1.300.000 de candidati la Bacalaureat (2003-2009), peste 130.000 de utilizatori inregistrati si mai mult de 2.000.000 de vizitatori pe http://portal.edu.ro, portalul educational romanesc.
Proiectul SEI a primit de-a lungul anilor numeroase distinctii internationale, in competitii de mare anvergura si prestigiu: „Good Practice Label”- European eGovernment Awards 2009, European IT Excellence Award 2008, Frankfurt – pentru solutia de eLearning AeL, „Best Practice in eGovernment” 2007 – premiu al Comisiei Europene pentru Baza de Date Nationala a Educatiei, parte componenta a programului SEI, International Project Management Association Gala Awards 2007, Cracovia – SEI este considerat a fi una dintre cele mai importante realizari din lume in domeniul managementului de proiecte, Continutul educational – AeL Content – este nominalizat la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE) 2007, World Summit Award 2005, Tunis – „Best eLearning Content in the World” pentru lectiile interactive AeL,„Honourable Mention for eGovernment” 2005, Manchester, Nominalizare din partea Comisiei Europene la Euro-CASE ICT (Information and Communication Technology) Prize – pentru solutia de eLearning AeL, Platforma AeL este nominalizata la IST Prize 2004 –Oscarul European al informaticii (premiu oferit de Comisia Europeana), Bruxelles, „Best Practice” for eGovernment 2001, Bruxelles – premiu al Comisiei Europene pentru aplicatia de admitere in licee ADLIC.
Despre SIVECO Romania
 
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de „Best Practice” din partea Comisiei Europene si „Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Add
E-learning: sisteme si solutii personalizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.