Profesori din peste 4000 de instituții educaționale din România dezvoltă lecții interactive online pe LIVRESQ

0
12

Pe parcursul pandemiei, pentru a continua activitatea educațională, profesorii din România beneficiază de acces gratuit la LIVRESQ, editorul românesc de lecții digitale.

Ascendia S.A. pune la dispoziție editorul LIVRESQ și webinariile de formare pentru a ajuta profesorii să continue activitatea didactică în mediul online. Lecțiile LIVRESQ se construiesc și se publică fără a avea nevoie de cunoștințe de programare.

Rezultate din perioada 01.03.2020-01.07.2020:

  1. Profesori din peste 4000 de instituții educaționale au realizat conturi în platformă;
  2. Au fost publicate 1409 lecții interactive;
  3. Au fost instruiți prin intermediul webinariilor peste 3000 de profesori din România și Republica Moldova;
  4. A fost lansat programul de certificare “Creator de software educațional LIVRESQ” pentru profesori.

“Data deschiderii școlilor este incertă și modul în care vor funcționa acestea este neclar. Mulți profesori înțeleg riscul și apelează la platforma LIVRESQ pentru a continua actul educațional în online. Ce facem diferit? Pe lângă a oferi gratuit acces la editorul LIVRESQ, formăm cadrele didactice pentru a utiliza cât mai bine tehnica modernă.” a declarat Alex Mălureanu, Co-Fondator Ascendia S.A.

Lecțiile realizate în LIVRESQ se pot publica și folosi în funcție de nevoi, astfel:

–        pe site-uri ale școlilor (pentru a fi vizualizate direct de acolo)

–        în platforme de învățare (LMS)

–        în blog-uri

–        se pot descărca pentru uz fără internet

–        în Biblioteca Virtuală LIVRESQ

Biblioteca Virtuală LIVRESQ conține lecții publicate gratuit de către profesori. Oricine poate intra și folosi aceste lecții în activitatea didactică, fără a fi nevoie de crearea unui cont în platformă.

Despre Ascendia S.A.

Ascendia activează pe piața de eLearning din anul 2007, fiind unul dintre principalii dezvoltatori de software și conținut digital pentru sfera educațională din România. Ascendia oferă cadrelor didactice instrumente digitale, astfel încât acestea să-și ajute elevii să-și dezvolte abilitățile, obiceiurile și mentalitățile necesare succesului la școală și nu numai.

 

Despre LIVRESQ

LIVRESQ este un editor de conținut educațional. Este folosit de către profesori pentru a realiza lecții interactive și de către companii medii și mari pentru a realiza cursuri eLearning. Planurile companiei sunt să continue dezvoltarea editorului de software educațional LIVRESQ, oferind unelte noi pentru creatorii de conținuturi. Una din dezvoltările importante aflate in lucru este posibilitatea de a adăuga lecțiilor ghizi virtuali – avatar-uri dotate cu abilitatea de a transforma textul in vorbire, precum și inteligență artificială, pentru a putea interacționa contextual cu cursanții. Pe plan extern compania discuta posibilitatea utilizării LIVRESQ în mai multe proiecte de anvergură, editorul fiind în acest moment funcțional în limbile română, engleză, portugheză, chineză, arabă și coreeană.

 

Contact:

Alex Malureanu, alex.malureanu@ascendia.ro