Povesti in lant, un proiect pentru invatarea limbilor straine

0
6

Poveşti în lanţ este un proiect pentru elevii a căror limbă maternă este una dintre limbile romanice. Cinci şcoli din Italia, Spania, România, Franţa şi Portugalia lucrează împreună pentru a alcătui o singură poveste. Fiecare şcoală scrie partea ei de poveste în limba maternă şi trebuie să înţeleagă părţile celorlalte şcoli, pe baza intercomprehensiunii limbilor romanice utilizate. (www.chainstories.eu)

Poveşti în lanţ – motivarea învăţării limbilor străine la vârste mici este un proiect finanţat de Comisia Europeană pentru elevii a căror limbă maternă este una dintre limbile romanice. Cinci şcoli, fiecare vorbind una dintre limbile romanice, lucrează împreună pentru a alcătui o singură poveste. Fiecare şcoală scrie partea ei de poveste în limba maternă şi trebuie să înţeleagă părţile celorlalte şcoli, pe baza intercomprehensiunii limbilor romanice utilizate.

Proiectul a fost pilotat cu 20 de clase de elevi, cu vârste între 8 şi 12 ani, din Italia, Spania, România, Franţa şi Portugalia, cu rezultate extraordinare. Profesorii au fost uimiţi de capacitatea copiilor de a înţelege celelalte limbi, iar elevii au înregistrat o creştere a capacităţii de a înţelege alte limbi, de înţelegere a conceptului de Uniune Europeană şi a motivaţiei de a învăţa noi limbi.

Datorită succesului pedagogic al proiectului, Poveşti în lanţ este acum deschis pentru alte şcoli din Europa. Şcolile şi profesorii pot crea propriile lor Lanţuri de poveşti şi pot face schimb de impresii asupra rezultatelor pozitive obţinute de către copii şi asupra dezvoltării profesionale a profesorilor. 

Coordonatorul proiecului este dl. Stephen Moran (Coordinator Chainstories CNAI, Pamplona, Spain) – email: Stephen@chainstories.eu

Sunt mult mai multe informaţii despre proiect pe website-ul www.chainstories.eu, unde puteţi vedea câteva dintre poveştile deja realizate, sau puteţi răspunde acestei scrisori de informare solicitând pachetul de informaţii. Aşteptăm cu nerăbdare să vizualizăm Poveştile dumneavoastră în lanţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.