Participare la BETT Londra 2014 ca urmare a premiului CNIV 2013 susţinut de SIVECO

0
8

În perioada 21-26 ianuarie 2014, lect. dr. Nicoleta Duță de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul de Formare a Profesorilor, a participat alături de delegaţia română, compusă din experţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi reprezentanţi ai SIVECO România, la cel mai mare eveniment din lume dedicat tehnologiei în educaţie, BETT Show 2014, ca urmare a premiului de excelență obținut în cadrul Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV 2013).

„Powering Learning” BETT ExCeL London, 2014

BETT (The British Educational Training and Technology Show) s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, începând de miercuri, 22 ianuarie 2014 până sâmbătă, 25 ianuarie 2014, la complexul expoziţional ExCel, în Londra și s-a bucurat de prezenţa a peste 700 de expozanţi.

BETT reprezintă cea mai importantă expoziţie anuală din Marea Britanie şi din întreaga lume în cadrul căreia sunt prezentate cele mai noi produse tehnologice, cele mai bune resurse şi practici pentru educaţie. La cea de-a treizecea ediție a sa în anul 2014 BETT a evoluat și s-a dezvoltat ajungând la cel mai mare eveniment mondial din domeniul tehnologiei de învăţare, unde profesioniştii educaţiei au putut vedea, testa şi compara ultimele produse ale tehnologiei de învăţare şi serviciile celor mai importanţi furnizori ai industriei pentru educaţie

În cadrul standului românesc au fost prezentate două proiecte educaţionale de succes:

  • proiectul „Formarea continuă a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a limbii franceze şi evaluarea la nivel european a competenţelor lingvistice” ID 62771
  • proiectul „Formarea continuă a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a limbii engleze şi evaluarea la nivel european a competenţelor lingvistice” ID 62665.

Proiectele sunt cofinanţate din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni” şi au fost implementate de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu SIVECO Romania.

Participarea la acest eveniment a înregistrat un real succes, proiectele trezind un mare interes din partea vizitatorilor şi a experţilor internaţionali în educaţie. Pe lângă diverse materiale de prezentare, filme şi broşuri, vizitatorii au beneficat de explicaţiile delegaţiei române, compuse din experţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi reprezentanţi ai SIVECO Romania, cu privire la modalitatea prin care instrumentele software specializate dezvoltate în cadrul proiectului pot fi utlizate de către profesori atât la orele de curs cât şi în afara lor.” [1]

Punctul de atracţie al standului românesc a fost prezentarea celor mai noi tehnologii în învăţare în contextul nevoii de schimbare din sectorul educaţional în secolul al XXI-lea, care încurajează interactivitatea şi colaborarea între profesori şi elevi. Cu ajutorul soluţiilor software specializate, profesorii învaţă cum să predea eficient şi apoi să evalueze în mod standardizat, sprjinind cursanţii să devină autonomi şi să dobândească, la rândul lor, competenţele cheie necesare în noua societate bazată pe cunoaştere.

Lect. dr. Nicoleta Duţă a avut ocazia să asiste la demonstraţii gratuite şi sesiuni de formare care au avut loc în cadrul evenimentului, într-un ambient liniştit, unde vizitatorii au putut evalua complet şi înţelege noua tehnologie pentru sala de clasă şi tehnicile de predare. La BETT 2014, conducătorii din sistemul educaţiei au avut ocazia de a se întâlni, de a învăţa unii de la alţii şi de a discuta cu personalităţi din sistemele de educaţie din Marea Britanie şi din toată lumea.

Dedicat expunerii celor mai bune produse în domeniul tehnologiei învăţării din Marea Britanie şi din lume, celor mai bune resurse şi practici, BETT a permis miilor de profesori să îşi sporească cunoştinţele cu privire la învăţarea prin intermediul tehnologiei, aplicată de la vârstele cele mai fragede până la învăţământul superior. Într-un timp în care mediile moderne de învăţare devin din ce în ce mai mobile şi este din ce în ce mai posibil „să înveţi de oriunde şi oriunde”, BETT a oferit vizitatorilor ocazia de a explora felul în care tehnologia poate îmbunătăţii procesul de învăţare, poate creşte nivelul calitativ al produselor de învăţare şi poate spori eficienţa muncii în educaţie.

În cadrul celui mai mare eveniment educaţional din lume, specialiştii au dovedit încă o dată că reprezintă surse de inspiraţie unii pentru ceilalţi, creând o comunitate internaţională în mijlocul căreia se promovează tehnologii de ultimă oră, în drumul spre o educaţie modernă şi eficientă.

BETT Arena în parteneriat cu Microsoft a găzduit speakeri experţi de renume internaţional, inclusiv miniştri, politicieni, personalități mass-media şi persoane recunoscute în educaţie. Pe durata celor patru zile ale evenimentului, fiecare a prezentat analize şi a împărtăşit opinii cu privire la ultimele tendinţe şi cercetări în tehnologie şi învăţare.
BETT este o comunitate globală unde persoanele descoperă tehnologia şi ştiinţa de a desfăşura învăţământul pe tot parcursul vieţii. BETT adoptă soluţii inovatoare care inspiră, pentru a îmbunătăţi modul în care oamenii învaţă.

BETT Show Londra este o expoziție disponibilă anual persoanelor interesate. Pentru mai multe detalii despre BETT Londra, vă rugăm să vizitați http://www.bettshow.com/

Referinţe:

1. http://www.bettshow.com
2. http://www.siveco.ro
3. http://c3.cniv.ro
4. http://mvlada.blogspot.ro

Sursa imagini personale: Lect. dr. Nicoleta Duţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.