Manifestari pentru invatamant virtual si e-competente in Romania

0
125

TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație susține Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL), manifestări ştiinţifice aflate la cea de-a IX-a şi respectiv, a VI-a ediție, organizate în perioada 28-29 octombrie 2011 de către Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.Cele două conferințe s-au consacrat între cele mai importante evenimente ştiinţifice din România care promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în dezvoltarea profesională continuă. Încă de la primele ediţii, acestea sunt susținute de Ministerul Educaţiei prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) și de SIVECO România. Manifestările vizează utilizarea strategică și efectivă a tehnologiilor informației și comunicării ca factor esențial pentru inovare, progres economic și succes în agenda Europa 2020. Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două inițiative încurajează şi promovează activităţile colaborative, investigaţia şi metodele ştiinţifice, gândirea critică şi creativă, argumentaţia şi demonstraţia. Evenimentele din acest an vor găzdui Concursul "Software Educaţional" şi Expoziţia de produse software, echipamente şi produse IT destinate educaţiei, cercetării şi inovării, produse care vor fi premiate în cadrul CNIV. Sunt acceptate de asemenea lucrări și articole care pot fi publicate în Proceedings of ICVL 2011 (print şi online, ISSN 1844-8933) dacă sunt trimise până la 15 august 2011. Articolele pentru participarea la CNIV 2011 pot fi trimise până la 1 octombrie 2011și vor fi publicate în volumul CNIV 2011 (print şi online, ISSN 1842-4708).

Iniţiată ca un proiect naţional în anul 2003, Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi-a propus introducerea în educaţie şi cercetare a noilor tehnologii de elearning şi software educaţional, promovarea şi implementarea ideilor lansate prin programele europene: procesul Bologna şi Strategia Lisabona. Întâmpinat cu interes de către specialiști precum și de către cadrele didactice și studenți, interes vizibil la nivel de utilizare efectivă a noilor tehnologii de elearning și de promovare de software educaţional şi metode moderne în procesul educaţional, proiectul național este însoţit din 2006 de o inițiativă cu perspectivă globală. Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL) a fost creată ca urmare a succeselor obținute de proiectul CNIV și urmăreşte crearea unui cadru pentru introducerea la o scară mai largă a sistemelor elearning în activitățile de predare și învățare; susţinerea cadrelor didactice și a formatorilor în procesul de utilizare inovativă a tehnologiilor atât la nivelul educației formale cât și în procesul de educație pe tot parcursul vieții; stimularea interesului pentru dezvoltarea de proiecte elearning în procesele și sistemele de educație; promovarea și dezvoltarea cercetării științifice pentru elearning, software educațional și realitate virtuală.

CNIV şi ICVL sunt două dintre evenimentele științifice dedicate inovării și introducerii tehnologiilor în educație pe care le susținem cu mare încredere în progresele și tendinţele pe care le generează în mediile școlare și universitare, precum şi în mediul profesional din România. Sunt într-adevăr manifestări oportune şi necesare în contextul actual.” declară Olimpius Istrate, directorul Centrului pentru Inovare în Educație.

Prin implicare în cadrul acestor manifestări precum și prin întreg portofoliul de proiecte derulate până în prezent, TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație preia şi amplifică apelul la mobilizare în direcția creşterii calităţii la nivel preuniversitar și universitar în România prin utilizarea cu succes a tehnologiilor moderne în educație și cercetare. În plus, se alătură cu profesioniști în educație și instruire asistată de calculator, atât în inițiative și proiecte naționale ale instituțiilor publice și organizaţiilor profesionale, precum și în programe dezvoltate la nivel european, fiind unul dintre principalii actori din acest sector care promovează principiile și valorile europene în educație, prin tehnologii și abordări inovative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.