LiveTutoring – singura soluție software, dezvoltată special pentru meditații online

0
11

Mobilitatea și interactivitatea au devenit elemente cheie în sfera educațională, iar accesul facil la internet și existența dispozitivelor mobile au favorizat identificarea unei noi nevoi, dar și apariția soluției dedicate. LiveTutoring, platforma software dedicată meditațiilor online, a fost dezvoltată astfel încât să faciliteze întâlnirea dintre elevi și profesori într-un spațiu virtual, în vederea desfășurării orelor de meditații.
Start-up-ul românesc LiveStudies a creat singura soluție care a reușit extinderea educației tradiționale în spațiul virtual, online, păstrând aceeași experiență ca în mediul real. Scopul produsului este de a crea un spațiu de învățare virtual colaborativ, similar celui dintr-o sală de clasă reală, accesibil participanților, indiferent de locul în care aceștia se află.

 

Soluția permite colaborarea în timp real asemenea orelor de curs din clasă, astfel încât profesorul poate accesa caietul virtual al elevului dar și elevul poate accesa oricând tabla virtuală pe care profesorul predă lecția. Elevul nu mai este nevoit să copieze lecția de pe tablă deoarece ora de curs poate fi salvată în .pdf, iar ulterior se poate lucra direct pe sesiunea salvată sau se poate recapitula lectia în timp ce se pot lua notițe suplimentare. Funcțiile de editare, salvare și reluare a sesiunii de meditații, precum și cele de adnotare în timpul unei recapitulări, fac din LiveTutoring un produs ideal pentru studiul la distanță.

[ot-gallery url=”http://www.elearning.ro/gallery/livestudies”]
Totodata, LiveTutoring oferă numeroase unelte virtuale utile pentru participanții la sesiunile de meditații, cum ar fi “depozit multimedia local” (sau din conturile DropBox sau YouTube ale participanților), funcția “text and writing recognition” și căutarea implicită pe Internet, multiple instrumente de scris, dar și alte caracteristici interesante utile în interacțiunea elev-profesor.
Produsul este ușor de utilizat pe orice dispozitiv și este adaptat sistemelor de operare iOS și Windows 7 sau 8, urmând ca în scurt timp să fie dată în producție și versiunea pentru Android. LiveTutoring este disponibil în AppStore sau poate fi descărcat direct de pe site-ul http://www.livetutoring.org/.
Produsul este ideal pentru studenți și profesori, pentru școli, universități sau chiar organizații. În prezent, soluția este utilizată la Liceul Teoretic Național. De asemenea, LiveTutoring a stat la baza implementării proiectului BACLive – un centru de pregătire a elevilor pentru examenul de Bacalaureat – unde cursanții se pot întâlni cu profesorii în spațiul virtual în vederea fixării cunoștiintelor. Prin intermediul acestui centru de pregătire, se fac meditații la limba română, matematică, engleza, economie, istorie, biologie, fizică, chimie. BacLive (www.baclive.ro) oferă un curriculum complet pentru aceste materii și combină elemente vizuale și interactive pentru a face procesul de învățare cât mai eficient și plăcut. Datorită soluției LiveTutoring, toate sesiunile de meditații sunt salvate și arhivate iar elevii pot revedea lecțiile în cazul în care doresc să aprofundeze anumite elemente.

 

*****
LiveStudies este un start-up pentru dezvoltarea de tehnologie, creat prin sinergia viziunilor companiilor UTI și Online Age.
LiveStudies dezvoltă aplicații al căror rol este de a genera și împărtăși idei. Aplicațiile dezvoltate transformă spațiile uni-dimensionale în spații de lucru colaborative și interactive și crează o singură lume prin unificarea dimesiunilor reale și virtuale.
Tehnologia și soluțiile de colaborare naturală dezvoltate de LiveStudies vor schimba modul de interacțiune online. Misiunea noastră este de aduce oamenii împreună într-un mediu online, facilitând interacțiunea și colaborarea din locații diferite, în mod natural și intuitiv.

 
Pentru mai multe informații, vizitați:
www.livetutoring.org / https://www.facebook.com/livetutoring.org
www.baclive.ro