Învățarea continuă – o prioritate în domeniul IT

0
9

Gasirea unui loc de munca bun este oarecum dificila. Competitia este destul de acerba, iar castigul le revine celor care anticipeaza miscarile pietei si care se adapteaza rapid la noile cerinte. Invatarea continua este esentiala pentru a face fata competitiei. IT-ul este un domeniu care este in plina dezvoltare.

Piata locurilor de munca este un sistem foarte dinamic. Cererea si oferta de munca sunt in permanenta miscare, in incercarea de a se raporta una la cealalta.
Odata cu evolutia tehnologiei si introducerea calculatorului in aproape toate sectoarele de activitate, au aparut si noi locuri de munca, dar care momentan duc lipsa de oameni calificati.

In acest moment in Romania, somajul are un nivel destul de ridicat, iar cauza principala pare a fi recesiunea. Cu toate acestea, o parte din vina apartine oamenilor care din anumite motive nu se adapteaza cerintelor pietei.

Unul dintre domeniile cele mai cautate si foarte bine platite este IT. In acest sector de activitate este inclusa programarea, proiectarea asistata, administrarea calculatoarea si retelelor, design si multe altele.
Resursele necesare pentru a invata si a te recalifica pentru un job in IT sunt foarte accesibile. Platformele moderne de E-Learning iti permit sa te pregatesti chiar de acasa, din fata propriului calculator.

Cifrele vorbesc de la sine. In IT, titlul de “fara experienta”, este oarecum relativ. De exemplu, programarea nu se poate invata la locul de munca.

Tot din 2011, intr-un studiu a firmei de head huntig Qualia, se prezinta o lista a salariilor din IT.

Salarii nete lunare din zona de dezvoltare software:

  • Programator junior                                                    300-600 euro
  • Software engineer (3-4 ani experienta)                 800-1400 euro
  • Senior software engineer (4-6 ani experienta)    1400-2000 euro
  • Project manager                                                        1800-2500 euro

Salarii nete lunare din zona de administrare retele / sisteme:

  • Help Desk (0-2 ani experienta)                                   200-400 euro
  • Adminstrator sistem retea (2-4 ani experienta)       800- 1400 euro
  • Senior administrator retea (4-6 ani experienta)      1400-2000 euro
  • Project manager                                                            1800-2500 euro

Conform listei de mai sus, nu exista niciun motiv pentru care o persoana nu s-ar orienta catre IT. Resursele de invatare sunt pe internet si nu este nevoie de abilitati speciale. Mai mult, este un domeniu frumos in care munca este rasplatita pe masura. Numarul locurilor de munca in programare este in crestere si multe dintre ele raman neocupate, pentru ca sunt putini specialisti.

Dar nu este vorba doar despre programare. Firmele de publicitate cauta designeri care sa stie a utiliza soft-uri de manipulare a imaginilor, pentru campanii in care se investesc sume enorme. Productia de filme sau cea muzicala este un domeniu la fel de bine platit, unde o persoana care stie sa lucreze cu software de editare este foarte pretuita.

In constructii si in arhitectura proiectarea asistata usureaza foarte mult munca, dar sunt putine persoane care se pot lauda ca sunt capabili a utiliza un soft de proiectare.

Piata locurilor de munca arata spre domeniul IT ca fiind unul de mare viitor.

LINK Academy are pus la punct un curs de programare PHP foarte cuprinzator, unde veti fi pusi fata in fata cu cele mai moderne tehnologii, de la PHP si JavaScript, pana la Software Enginnering. Mai mult, cursul se desfasoara in varianta online, pe o platforma de E-Learning foarte usor de utilizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.