Google a lansat „World Wonders Project”, o aplicație care permite explorarea online a celor mai importante atracții ale lumii

0
11

Compania Google a lansat „World Wonders Project”, o aplicație care permite tuturor persoanelor cu acces la Internet să exploreze cele mai importante atracții ale lumii.

World Wonders Project (WWP) Google sau Proiectul Google Minunile Lumii include imagini de tip StreetView, modele 3D ale siturilor istorice, imagini și clipuri video pentru a permite utilizatorilor să viziteze virtual 132 de locuri din patrimoniul UNESCO al 18 țări.

Cele 132 de locații de interes au fost clasificate pe continente (Asia, Australia, Europa, America de Nord și america de Sud) și categorii, după cum urmează: arheologie,orașe și metropole, locuri istorice, monumente și memoriale, palate și castele, parcuri și grădini, lăcașuri de cult, regiuni și peisaje plus minuni ale naturii.

Pot fi vizitate Kew Gardens și Stonehenge din Anglia, templul Kyoto din Japonia, palatul și grădina de la Versailles, Catedrala din Koln, parcul național Kakadu din Australia, sau parcurile naționale Yellowstone și Yosemite din SUA.

Scopul Proiectului Google Minunile Lumii este în primul rînd unul educațional. Google va avea un pachet al proiectului Google Minunile Lumii ce ar putea fi descărcat și utilizat pentru predare în sălile de clasă ale școlilor și nu numai.

Proiectul World Wonders poate fi accesat la:http://www.google.com/culturalinstitute/worldwonders/

Nu este prima inițiativă culturală a Google, care a mai lansat Google Art Project, un site ce permite utilizatorilor să exploreze virtual cele mai prestigioase muzee din lume.

Sursa: edu-news.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.