Google a lansat „World Wonders Project”, o aplicație care permite explorarea online a celor mai importante atracții ale lumii

Data:

Compania Google a lansat „World Wonders Project”, o aplicație care permite tuturor persoanelor cu acces la Internet să exploreze cele mai importante atracții ale lumii.

World Wonders Project (WWP) Google sau Proiectul Google Minunile Lumii include imagini de tip StreetView, modele 3D ale siturilor istorice, imagini și clipuri video pentru a permite utilizatorilor să viziteze virtual 132 de locuri din patrimoniul UNESCO al 18 țări.

Cele 132 de locații de interes au fost clasificate pe continente (Asia, Australia, Europa, America de Nord și america de Sud) și categorii, după cum urmează: arheologie,orașe și metropole, locuri istorice, monumente și memoriale, palate și castele, parcuri și grădini, lăcașuri de cult, regiuni și peisaje plus minuni ale naturii.

Pot fi vizitate Kew Gardens și Stonehenge din Anglia, templul Kyoto din Japonia, palatul și grădina de la Versailles, Catedrala din Koln, parcul național Kakadu din Australia, sau parcurile naționale Yellowstone și Yosemite din SUA.

Scopul Proiectului Google Minunile Lumii este în primul rînd unul educațional. Google va avea un pachet al proiectului Google Minunile Lumii ce ar putea fi descărcat și utilizat pentru predare în sălile de clasă ale școlilor și nu numai.

Proiectul World Wonders poate fi accesat la:http://www.google.com/culturalinstitute/worldwonders/

Nu este prima inițiativă culturală a Google, care a mai lansat Google Art Project, un site ce permite utilizatorilor să exploreze virtual cele mai prestigioase muzee din lume.

Sursa: edu-news.ro

 

Editor [Elearning.ro]
Editor [Elearning.ro]
Elearning.Romania este un program naţional care îşi propune creşterea calităţii şi eficienţei în educaţia asistată de calculator, prin oferirea de suport teoretic, prin diseminarea bunelor practici şi a experienţelor locale în elearning, prin informarea continuă cu privire la iniţiativele şi evenimentele semnificative din domeniu, prin promovarea celor mai bune soluţii, sisteme şi servicii pentru elearning. Platforma elearning.ro cuprinde materiale, articole, studii, anunţuri şi informaţii actuale în domeniul utilizării noilor tehnologii ale informaţiei şi comunicării în educaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Similare
Related

Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri – ADR

ASCENDIA, lider de consorțiu, împreună cu ECDL, Universitatea Ioan...

Cursuri gratuite de securitate cibernetică pentru elevi, adulți și antreprenori în cadrul proiectului național #SigurantaOnline

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (D.N.S.C.), Asociația...

Tutorial de înscriere în campania „Protecție prin educație: Securitate digitală” – Ediția 2

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația...